SOKASODNAK A PROGRAMOK A CANTEMUSNÁL

SOKASODNAK A PROGRAMOK A CANTEMUSNÁL

Nem mintha eddig, nem lett volna elég fellépése a Nyíregyházi Cantemus Kórus énekeseinek, az utóbbi időben még inkább megsokasodni látszanak a koncertek az intézmény kórusai körül.

A Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezette Cantemus Fiúkórus pár hete érkezett haza az oroszországi Konakovóból, ahol egy fiúkórus fesztiválon mutatkoztak be nagy sikerrel. Közben a Szabó Dénes vezette Pro Musica Leánykar és Cantemus Gyermekkar Temesváron, Pozsonyban és Fertődön adott nagy sikerű hangversenyeket. A napokban a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar Szabó Soma vezetésével a csehországi Hradec Kralovéban ad hangversenyeket, majd június 16-án a Cantemus Vegyeskar vesz részt a Miskolci „Bartók Plusz” Operafesztivál keretében megrendezésre kerülő ünnepélyes megnyitó koncerten, ahol Kodály: Budavári Te Deum és Psalmus Hungaricus művében közreműködnek.


A június 18-án a Kodály Zoltán Általános Iskolában 18 órakor kezdődő, hagyományos Évadzáró Hangversennyel sem zárulnak a kórusok programjai, hiszen még számos utazás, CD felvétel és koncert vár az énekesekre. Június 21-én Szabó Dénes vezetésével a Cantemus Gyermekkar utazik Macedóniába, ahol egészen július 1-ig koncerteznek majd. Június 24-én, Miskolcon egy izgalmasnak ígérkező ősbemutatón közreműködhet a Cantemus Vegyeskar, ahol Gyöngyösi Levente a kortárs magyar zene egyik kiválóságának legújabb alkotása a Mihail Bulgakov remekművéből íródott „A Mester és Margarita” musical-operája hangzik majd fel.


Június 27-én a nyíregyházi Kodály Iskola hangversenytermében fogadnak az énekesek messziről jött, kedves vendégeket. Az USA-beli San Franciscoból érkező Young Women’s Kórus örvendezeti meg énekével a nyíregyházi hallgatóságot. A hazai vendégfogadás után, július 4-től öt napon keresztül az ausztriai Maria Saal településen a Cantemus Vegyeskar tagjai sem fognak unatkozni. Itt kerül sor ugyanis a kórus legújabb CD lemezének felvételére, melyen a kórus repertoárjának széles skáláját kívánja bemutatni. A vegyeskar hazaérkezését követően július 11-től a Cantemus Gyermekkar tagjai veszik majd a hátizsákjukat és Firenzébe utaznak, ahol már inkább az évad egyfajta levezetéseként töltenek pár napot.


Az idei nyárra is marad még pár program. Szabó Soma karnagy Tajvanon vesz részt egy nemzetközi kórusfesztivál zsűrijének tagjaként, majd a mostanában ismét aktívvá váló, két új énekessel - (Toldi Orsolya /szoprán/ és Kinyik-Bartha Kinga /alt/) kiegészült, (tavasszal már Londonban és Hannoverben is koncertező) Banchieri Énekegyüttesel utaznak július közepén Hong-Kongba egy fesztiválra, ahol bemutató koncerteket adnak és mesterkurzust tartanak a résztvevőknek..

#kapcsolódó

IRÁNY A KÖNYVESBOLT! – MEGJELENT AZ ÚJ HARRY POTTER KÖNYV

IRÁNY A KÖNYVESBOLT! – MEGJELENT AZ...

A Harry Potter széria legutóbbi, hetedik könyve kilenc éve jelent meg, a rajongóknak...