NYARALÁSI TRENDEK 2017

NYARALÁSI TRENDEK 2017

A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest bő 20 százalékkal nőtt az előfoglalások száma az utazási irodákban. Az úti célok között továbbra is sláger Görögország, Bulgária és Horvátország, de a turisták lassan visszatérnek Törökország, Egyiptom és Tunézia tengerpartjaira is. Emellett sokan maradnak belföldön, ők a Balatont, a Velencei és a Tisza tavat, hétvégente pedig a wellness hoteleket választják.

A nyári vakáció közeledtével egyre nagyobb a forgalom az utazási irodákban. Az eddigi tapasztalatok szerint a korábbi évekhez viszonyítva sokkal többen éltek az előfoglalás lehetőségével. Márciusban és áprilisban 10-20 százalékkal is olcsóbban lehetett foglalni, és még széles kínálatból lehetett választani. Persze vannak, akik idén is a last minute utakra várnak, de az utóbbi években már szűkültek ezek a lehetőségek. Az elmúlt évben a terrorfenyegetettség miatt sok turistát veszített Törökország, Egyiptom és Tunézia, viszont most a tavalyi biztonsági tapasztalatok alapján ezekre a tengerpartokra is visszatérnek a nyaralók. A sláger úti célok azonban külföldön és itthon sem változtak. Bicsérdy Rita turisztikai szakértő elmondta, a népszerűségi listát továbbra is Görögország és Bulgária vezeti, egyéni utazással pedig sokan mennek Horvátországba és Olaszországba. Emellett sokan maradnak belföldön, ők a Balatont, a Velencei és a Tisza tavat, hétvégente pedig a wellness hoteleket választják.

 



MINDIG KÖSSÜNK BIZTOSÍTÁST

 

A szakemberek minden nyaralás előtt javasolják a betegség- baleset- és poggyászbiztosításokat, hiszen enélkül szomorú és kifejezetten drága is lehet a vakáció. Arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenképpen a Magyar Kereskedelmi Engedélyeztetési Hivatal által kiadott engedélyszámmal rendelkező, bejegyzett utazási irodát válasszanak. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kapott utazási szerződést is, így elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket.

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Fokozott figyelem, felkészülés – Krízismegbeszélést tartottak pár nappal ezelőtt!

Fokozott figyelem, felkészülés – Krízismegbeszélést...

Fokozott figyelem, felkészülés – Krízismegbeszélést tartottak pár nappal ezelőtt!

Farsang nemzetközi módra a Zayban

Farsang nemzetközi módra a Zayban

Farsang nemzetközi módra a Zayban