ÚJ HANGÁR A NYÍREGYHÁZI REPÜLŐTÉREN

ÚJ HANGÁR A NYÍREGYHÁZI REPÜLŐTÉREN

A közel 600 négyzetméteren a két épületrészben 2 motoros, 3 vitorlázó repülő, valamint 8 sárkányrepülő fér el. A közel 40 millió forintos beruházással tovább javultak a sportrepülés körülményei.

Szombaton délután ünnepélyes keretek között adták át az új hangárépületet a nyíregyházi repülőtéren. Mint elhangzott, közel 40 éve nem volt ilyen nagyszabású fejlesztés a nyíregyházi sportrepülés életében.



A megyeszékhely repülőtere az országban az egyik legjobb adottságokkal rendelkezik. A második világháború után, a lebombázott volt katonai repülőtéren épült az első hangár, majd 1950-ben megalakult a Nyíregyházi Repülőklub. Azóta kiépült a teljes infrastruktúra, a város a polgári pilótaképzés központi bázisa, de sok magángép is landol a reptéren.

Szerencsére egyre több fiatalt érdekel a repülés, új klubok alakulnak, új szakágak jönnek létre. Miután minden tagnak saját repülője van, és a szabad ég alatt nem szerencsés tárolni ezeket a drága gépeket, szükségessé vált egy új hangár építése.

 



40 MILLIÓS BERUHÁZÁS KÖZEL 600 NÉGYZETMÉTEREN

 

Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klub elnöke elmondta, az új hangár két épületrészből áll, a 275 négyzetméteres részen 2 motoros, 3 vitorlázó repülőt, a 300 négyzetméteresen pedig 8 sárkányrepülőt tudnak tárolni. Az épület közel 40 millió forintos magánberuházásban, társadalmi összefogással készült el, a telket pedig az önkormányzat biztosította.

Az átadóünnepségen elhangzott, a bővítéssel megteremtették egy magasabb színvonalú repülés és ejtőernyőzés alapjait, és jobb körülmények várják a sok sikeres repülő, sárkányrepülő és ejtőernyős verseny résztvevőit is. Továbbra is várják a fiatalokat, hogy valósítsák meg légi álmaikat, repüljenek egyre többen és egyre biztonságosabban. A hangáravatón a szalagot Hársfalvi Sándor az egykori repülőklub alapítója, és Pokaraczky András, a nyíregyházi repülőtér volt parancsnoka vágta át.


További képek: https://www.nyiregyhaza.hu/repulogep-hangar-atadas-2017-06-17 


Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)


#kapcsolódó

Folyamatosan zajlanak Nyíregyházán az útfelújítások

Folyamatosan zajlanak Nyíregyházán...

Hogy hol tartanak a munkálatok, itt megtudhatod!

Hat nyíregyházi óvoda újul meg

Hat nyíregyházi óvoda újul meg

ZAJLANAK A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK – BEJÁRÁST TARTOTTAK A VÁROSMAJOR UTCAI...