Újabb attrakciók az Állatparkban

Újabb attrakciók az Állatparkban

A következő három évben a Modern Városok Program megállapodása alapján 6,7 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a Nyíregyházi Állatpark. Ma elkezdődött a Pangea Ökocentrum építése a Blaha Lujza sétányon, ősszel elindul a látogatócentrum beruházása, de lesz jégkorszakot bemutató látványosság, India-ház és afrikai madár röpde is.

A Modern Városok Program keretében még 2015-ben kötött szerződést a kormánnyal Nyíregyháza Önkormányzata, amelynek egyik lényeges pontja volt az állatpark további fejlesztése. Mára konkretizálódott az összeg ami 6,7 milliárd forint, 1,5 milliárd a TOP forrásokból, 5,2 milliárd pedig a hazai költségvetésből érkezik. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, ez egy három éves projekt, tehát 2019 végéig minden beruházást szeretnének befejezni. A Pangeo egy egyedi hotel lesz a tóparton az állatpark területén, de már másfél hónapja épül a négycsillagos hotel is, azt a másik turisztikai attrakcióval, a fürdővel kapcsolják össze. A kettő együtt 160 új szobát jelent, ami sokat segít a nyíregyházi turizmus további fejlődésében.



A Pangea Ökocentrum építésével teljesen megújul a Blaha Lujza sétány egy szakasza, a Dzsungel Hotel mellett két épületet is lebontanak. Két szinten 38 szállodai szobát alakítanak ki, de egy 100 fős konferenciatermet is létesítenek.

 

JÉGKORSZAK BEMUTATÓ ÉS INDIA-HÁZ

 

Gajdos László ügyvezető a fejlesztések ütemezésével kapcsolatban bejelentette, hogy elkezdődött a Pangea Ökocentrum építése, ez egy év múlva elkészül, szeptemberben indul a látogatócentrum beruházása, jövőre pedig a közel 4 milliárdos Jégkorszak bemutató megvalósítása is elkezdődik, de lesz még India-ház és afrikai madár röpde is. A Jégkorszaki interaktív bemutató Európában egyedülálló lesz, valósághű modelleken mutatják majd be a jégkorszakban élt emblematikus állatokat. Igazi utazásra invitálják a látogatókat a sarkvidéki fókák, jegesmedvék és pingvinek birodalmába. Megelevenedik a tundra az állatokkal éppúgy, mint a mesterségesen előállított havas, jeges táj.

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak...

A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük,...

Friss helyzetjelentés a városgondnoktól - Naponta közel félszáz hívás fut be hozzá

Friss helyzetjelentés a városgondnoktól...

Nyíregyháza városgondnoka folyamatosan várja a lakosság észrevételeit. Bejelentést...