Imádja kifutóját az állatpark varibébije

Imádja kifutóját az állatpark varibébije

Két hónapja látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatpark fekete-fehér varikölyke, Lengyelországból és Franciaországból érkezett szüleinek első utódjaként. Noha az apróság mindössze néhány hete hagyta el biztonságot adó fészkét, máris imádja a kifutóját – a látogatók nagy örömére.

A Madagaszkár szigetén őshonos, hatalmas szemű, dús bundájú varibébi száznapos vemhesség után született meg. – A vari a legnagyobb termetű makifaj. A többi félmajomtól eltérően az anyaállat nem hordozza a testén utódját, hanem a saját maga építette fészekben hozza világra fejletlen kölykét, s visszajár hozzá a biztonságot nyújtó menedékbe – írja a Nyíregyházi Állatpark a Természetvédelmi Szövetség által súlyosan veszélyeztetettnek nyilvánított fajról. 



A park újdonsült kedvence ezt a fészket hagyta el két hónapnyi féltő gondoskodás után, s mostanra felszabadultan játszik kifutójában. A hím ivarú jövevény szüleihez hasonlóan lenyűgözi a látogatókat a fákon csimpaszkodásával, akrobatikus mozdulataival és ugrásaival, de ez nem is csoda, hiszen az anyatej mellett már a lédús gyümölcsökből is merít energiát.


Forrás: Lokál


Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó