Népszerű a diákmunka

Népszerű a diákmunka

A szünidő beköszöntével egyre több fiatal vállalna diákmunkát. A tanulókat a megyében elsősorban a feldolgozóiparban, különböző gyárakban és nagyáruházakban várják nyári pénzkereseti lehetőséggel.

A szünidő beköszöntével szinte megrohamozták a tanulók a Fürge Diák Iskolaszövetkezet irodáját. Sok diák szeretné aktívan, munkával tölteni a nyarát, pénzt keresni a vakáció alatt. Percenként tér be valaki álláslehetőség iránt érdeklődni vagy regisztrálni. Sokan pedig már akár munkaszerződéssel a kezükben távozhatnak. A diákok sok lehetőség közül választhatnak. Könyves Viktor, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet észak-magyarországi régióvezetője kiemelte, elsősorban fizikai és betanított munka területén tudnak elhelyezkedni a fiatalok. Mint mondta, július közeledtével indulnak a mezőgazdasági feldolgozóüzemek, ahol vagy hűtőházakban vagy konzervgyárakban dolgozhatnak. De emellett a játékgyárakban, nagyáruházakban árufeltöltés és pénztárosi munkák is vannak, azokra is tudnak jelentkezni a diákok.




A fiatalok 15 éves kortól vállalhatnak nyári diákmunkát. 18 éves kor alatt a szülő vagy a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges. A munkavállalás alapvető feltétele az is, hogy a jelentkező hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen, és azt igazolni is tudja. A munkavállaló diákokat garantált bérminimum illeti meg, ez 2017-ben bruttó 733 forint óránként. A fiatalok munkavállalása iskolaszövetkezeteken keresztül ajánlott, ők ugyanis a diákok érdekképviseletét is biztosítják, és segítenek abban, hogy mindenképpen törvényesen, munkaszerződéssel történjen az elhelyezkedés.



Zadubenszki Norbert


#kapcsolódó

Nyíregyháza diák szemmel

Nyíregyháza diák szemmel

Rónai Krisztián a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja írta le, hogy szerinte milyen...

MAGYAR DINNYE AZ ÁRUSOKNÁL

MAGYAR DINNYE AZ ÁRUSOKNÁL

A külföldi és a békési dinnye után hamarosan a mézédes szabolcsi gyümölcs is...