Újabb falfestések

Újabb falfestések

Egyedi, a vásártér hangulatához illő művészi alkotások kerültek fel a Búza téri piac oszlopaira. A betonlábazatok eddig szürkén, egyhangúan tartották a tetőszerkezetet, most megszínesedve várják az árusokat és vásárlókat. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium öt kreatív diákja és három tanára társadalmi munkában végezték a festést.

PIACRÓL, PIACRA HALADNAK

 

Újra ecsetet ragadtak és megszépítették, színesítették a Búza téri piac betonoszlopait is a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai és tanárai. László Rita Emőke, az iskola képző- és iparművészeti tagozatvezetője azt mondta: „A Tokaji úton kezdtünk, a vásártérnél. Ott közel 400 négyzetmétert sikerült művészi alkotásokkal ellátnunk, körülbelül 65 kerítéselemet festettünk ki 86 gyerek és 14 pedagógus társaságában. Annak a projektnek a folytatása a mostani, már a Búza téri piacnál.”




DIÁKOK PÁLYÁZTAK, PANNA NYERT

 

A piacszépítő alkotásokra a nemrég zárult tanévben írt ki pályázatot a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai számára. A nyertes Vikár István tanítványa, a grafikus szakos Csombók Panna lett. A fiatal művésztanonc terveit valósították meg a Búza téri piacnál – Panna arra törekedett, hogy a piac ezerarcúságát jelenítsék meg az oszlopokon. Az alkotások tematikusan követik a piac elrendezését, így például a mézes standnál egy mézes bödön mögül kukucskáló kislány látható. A copfos figura az összes oszlopon vissza-visszaköszön. Ő a főszereplője az alkotásoknak – kiskutyájával pedig több helyen galibába keveredik. A humoros történések megörökítése, a festések a vásárlóknak és eladóknak egyaránt tetszenek.



ÖNKÉNTES MUNKAÓRÁK

 

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium öt kreatív diákja és három tanára társadalmi munkában végezték a festést. Az alkotócsapatnak köszönhetően összesen 10 oszlop szépült meg a Búza téri piacon.


 

Dér Vivien

(Fotók: Szarka Lajos)

#kapcsolódó

Krúdysok a Kerpel - Fronius Ödön Tehetséggondozó Programon

Krúdysok a Kerpel - Fronius Ödön Tehetséggondozó...

A 2018. december 5-én megrendezett Kerpel- Fronius Ödön Tehetséggondozó Programon...

3. lett a sipkays Huszti Szabolcs

3. lett a sipkays Huszti Szabolcs

Nyíregyházán a megyei IV. Gaál Ferenc emlékversenyen Huszti Szabolcs III. helyezést...