Óriási beruházás az állatparkban

Óriási beruházás az állatparkban

Újabb attrakciókkal bővül a szabolcsi megyeszékhely. A kategóriájában nemrégiben Európa legjobb állatkertjének választott Nyíregyházi Állatpark 6,7 milliárd forintot fordít fejlesztésekre. A mostani főbejárat helyén modern látogatóközpont lesz, valamint egyedülálló jégkorszaki bemutatóval, új hópárduc kifutóval, ökocentrummal és szállodával is bővül az állatpark.



TEREPRENDEZÉSI MUNKÁLATOK

 

Már elkezdődött a Blaha Lujza sétánynál a Nyíregyházi Állatpark egyik beruházása. Ott épül majd a Pangea Ökocentrum és Szálloda. Két szinten 38 szobát alakítanak ki, valamint egy konferenciaterem is helyet kap az épületben. A különleges attrakció sokat segít majd a helyi turizmus fejlődésében, és a környezeti nevelésben is.

 

JELENTŐS FEJLESZTÉS

 

A Nyíregyházi Állatpark ügyvezetője elmondta, Magyarország legnagyobb vidéki állatkert-fejlesztési csomagja került Nyíregyházára. Gajdos László hozzátette, nagyon büszkék arra, hogy a város nagy erőkkel melléjük állt. Az összesen 6,7 milliárd forintos fejlesztés több elemből valósul meg, többek között a mostani főbejárat is megújul: helyette egy modern és látványos látogatócentrum lesz.

 

ÚJ LAKÓHELYEK AZ ÁLLATOKNAK

 

A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg három indiai orrszarvú él – ők is új helyet kapnak majd, hiszen a Zöld Piramis mellett épül meg az India-ház. Az egyik leglátványosabb és legnagyobb állatparkos beruházás pedig a jégkorszaki bemutató lesz. 3,5 milliárd forintból valósul meg a fejlesztés.

Az Európában egyedülálló komplexumban a jégkorszakban élt ember és állatok útját kísérhetik majd végig a látogatók. Így találkozhatnak többek között mamuttal is, az időutazás végén pedig a sarkkörök mostani élővilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az Északi- és Déli-sark lakóit, többek között a jegesmedvéket, többféle fókafajt és a pingvineket is hűtött, attraktív kifutókon láthatjuk majd. A jégkorszaki bemutató a tervek szerint 2019 végére készül el.

 

Dér Vivien


#kapcsolódó

JAVULT A NYÍREGYHÁZIAK ÉLETMINŐSÉGE!

JAVULT A NYÍREGYHÁZIAK ÉLETMINŐSÉGE!

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DERÜL KI EGY KUTATÁSI PROGRAMBÓL.

Megújulnak a nyíregyházi bölcsődék

Megújulnak a nyíregyházi bölcsődék

A Katica bölcsődénél is fejlesztenek hamarosan. Csúszásmentesítik a kültéri...