BIZTONSÁGOS KEREKEZÉS TOKAJIG

BIZTONSÁGOS KEREKEZÉS TOKAJIG

Már használják a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárutat. A beruházást ugyan hivatalosan még nem adták át, de már több kerékpáros egyesület és biciklis tábor is szervezett tesztutat, valamint a környéken lakók is előszeretettel közlekednek az új és biztonságos úton.



RÉGEN VÁRT BERUHÁZÁS

 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke még 2015 novemberében jelentette be a szabolcsi megyeszékhelyen, hogy hazai források segítségével bicikliút épülhet Nyíregyháza és Tokaj között. Az előkészületi munkálatok ezt követően kezdődtek el, 2016-ban pedig már elkészült egy rövid szakasz. Idén folytatódott, és az ütemtervnek megfelelően haladt a nemzetgazdasági és turisztikai szempontból is fontos beruházás. A munkálatok több hónapon keresztül lassították a forgalmat Tokaj és Nyíregyháza között, ám már sehol sincs forgalomkorlátozás.

 


MÉG NEM ADTÁK ÁT

 

A kerékpárutat hivatalosan még nem adták át, ám már most naponta több százan használják azt. Tokár Róbert azt mondta, a 38-as számú főút nagyon forgalmas. Kifejezetten veszélyes volt rajta kerékpározni. Szerinte, most sokkal biztonságosabban tudnak eljutni a biciklisek Nyírtelekig vagy akár Tokajig.

KÉNYELMES, BIZTONSÁGOS

 

Az új bicikliúton a kerékpárosok meg-megállnak és értekeznek. A legtöbben örülnek a fejlesztésnek és ötletelnek, hogyan lehetne még 'biciklisbarátabbá' tenni az utat. A Zöld Kerék Alapítvány július 8-án már tesztelte a fejlesztést. Nyíregyházáról indultak és mintegy 60-an tekertek el Tokajig, majd vissza. Az alapítvány elnöke, Kazai Béla szerint kitűnő az út minősége, egy-két esőházat javasolnának még az út mellé, hogyha esne az eső, akkor legyen hova behúzódniuk a bicikliseknek.


SOKAN HASZNÁLJÁK, TESZTELIK

 

A Drótszamár Tábor résztvevői is kipróbálták már az új utat. A diákok jónak találták a kerékpárút minőségét. A 38. számú főúton egyébként több KRESZ tábla is jelzi, tilos kerékpárral hajtani az úton. Valamennyi biciklist táblák irányítanak a kerékpárútra.


Dér Vivien

#kapcsolódó

Kosárlabda Képzőtábor

Kosárlabda Képzőtábor

A Nyíregyházi Sportcentrum Kosárlabda Képzőtábor utolsó napjának képei. Július...

Wesselényisek az országos döntőben

Wesselényisek az országos döntőben

MINDKÉT diszkosz csapatunk az országos döntőben!