STRANDFOCI FESZTIVÁL SÓSTÓN

STRANDFOCI FESZTIVÁL SÓSTÓN

Megkezdődött az ország legnagyobb strandfoci fesztiválja. Négy napon át küzdenek majd a csapatok a sóstói strandon. Több mint ötszáz játékos érkezett az ország különböző pontjairól.

 Megkezdődött Nyíregyházán az ország legnagyobb strandfoci tornája. 44 együttes nevezett, és négy női gárda is rajthoz állt. A mérkőzések helyszíne a sóstói strand. A csoportmérkőzések és a keresztjáték után vasárnap estére kiderül, ki nyeri a pénzdíjas Fatum Property Kupát.  

- Vannak különleges szabályok, a csapatok ezeket már pontosan tudják, és vannak együttesek akik külön készülnek is a tornára. A tavalyi győztes, Bohemians például az ország minden nagyobb tornáján indul – mondta Dajka László főszervező, Nyíregyházi Sportcentrum

A nőknél már megvan a győztes, a Nyírség NSC győzött.



A strandfoci egyre népszerűbb a világ minden részén, és a magyar válogatottak is jól szerepelnek a nemzetközi versenyeken. A Sportcentrum szervezői ezért szeretnék, ha a következő években a nemzeti csapat egy mérkőzést vívna Nyíregyházán. Az már eldőlt, hogy a város sikerrel pályázott a futsal Magyar Kupa rendezési jogára, így 2018-ban a szabolcsi megyeszékhelyen lehet a finálé.

Dankó László

#kapcsolódó

Darts verseny volt Nyíregyházán

Darts verseny volt Nyíregyházán

A Nyíregyházi Darts Club megrendezte a NyDC 2. nyílt versenyét. Népes, 45 fős...