Mozgásra fel!

Mozgásra fel!

Noha a nyári kánikula sokak számára akadályt jelent a sportban, fontos tudni, hogy az egészségünk megőrzése szempontjából a mozgás ugyanolyan fontos a forró hónapokban is. Szerencsénkre a szabolcsi megyeszékhelyen megannyi alternatívát találunk – és egy szakértő véleményét is kikértük ez ügyben.

– Nyáron is ugyanolyan fontos, hogy mozogjanak az emberek, de beszélni kell arról is, hogy mi ajánlatos és mi nem ebben az időszakban. Az általános vélekedéssel ellentétben azok, akik nem sportolnak rendszeresen és csak most kezdenének hozzá, kifejezetten nem ajánlatos a futással kezdeni, hiszen egy gyengébb izomzatot ez nagyon megviselhet. Inkább válasszuk a kerékpározást vagy az intenzív sétát, és fontos, hogy olyan időpontban tegyük mindezt, amikor nem túl erős a napsugárzás vagy keressünk fel a naptól elzárt területeket, a Sóstói erdő például erre tökéletes helyszín. Illetve éljünk a nyíregyházi fürdők adta lehetőséggel, és járjunk minél többet úszni, valamint aki teheti, látogasson el egy fitneszkomplexumba – árulta el a Lokál Extrának Gődény Sion nyíregyházi személyi edző, aki azt is megosztotta velünk, hogy nyáron az étkezésre még nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

Több szempontból is jótékony hatással van egészségünkre az úszás (Fotó: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

A szakértő szerint minimum 3-4 liternyi folyadékbevitelre van szüksége a szervezetünknek, valamint fontos, hogy kerüljük a finomított dolgokat, a cukros és magas tartósítószer-tartalmú ételeket. Mindezeket összevetve, a nyíregyháziak különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a korábban említett lehetőségek mellett a város számos pontján található szabadtéri edzőpark, ahol nyújtók, lépegetők, haspadok és egyéb játékos sporteszközök várják a mozogni vágyókat. Ezeken túlmenően pedig akár teniszoktatásra, lovaglásra és megannyi szabadtéri sportra van lehetőségük a szabolcsi megyeszékhelyen élőknek.

Az egyik legnépszerűbb kardió sport a futás (Fotó: Kohut Árpád)


Farkas Fanni

Borítókép: Kohut Árpád

(Forrás: Lokál)

#kapcsolódó

XII. MediBall Országos Bajnokság!

XII. MediBall Országos Bajnokság!

A verseny és a megnyitó ünnepség kezdete:2017. november 25. (szombat) - 8:30,...

NYÍREGYHÁZIAK SPORTSIKEREi

NYÍREGYHÁZIAK SPORTSIKEREi

A hétvégén rendezték az atlétikai magyar bajnokságot, ahol Bakosi Péter magasugrásban...