PINCÉTŐL A PADLÁSIG

PINCÉTŐL A PADLÁSIG

A családokat is várja a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár a Pincétől a padlásig elnevezésű ingyenes felfedező programjára. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Szabadság téri épülettel és az ott zajló munkával, de olyan helyekre is bejuthatnak, ahová máskor csak a könyvtárosok.



ISKOLÁSOKAT…

 

A Pincétől a padlásig elnevezésű könyvtár-megismerő foglalkozás több, mint tíz éve várja az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Elsősorban óvodásokat, általános - és középiskolásokat várnak a lehetőségre, amit szorgalmi időszakban a tanárok ki is használnak, hiszen egy-egy ilyen különleges óra során könyvárhasználatot taníthatnak a diákoknak. A nyári vakáció ideje alatt a szakemberek a családoknak is megadják a lehetőséget arra, hogy ne csak olvasóként térjenek be az épületbe, hanem megismerkedjenek a könyvtár helyiségeivel.

 

… ÉS CSALÁDOKAT VÁRNAK

 

Dr. Vaczóné Antal Erika, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, a könyvtárnak megváltozott a szerepe. Kifejtette, már nem csak hagyományos könyvtárként, hanem közösségi térként is funkcionál. Ezért gondolták úgy, hogy a szünidő alatt a családokat is megpróbálják bevonni a programba. Az igazgatóhelyettes elmondta, a családoknak is érdekes délelőtti, vagy délutáni elfoglaltság lehet az, hogy megismerkedjenek a könyvtárral és a gyerekeknek is átadják az itt használatos tudást. Fontos, hogy a gyerekeket bevezessék a könyvek és a mesék világába.

 

KULISSZATITKOK A KÖNYVTÁRBAN

 

A látogatás során az érdeklődők megismerkedhetnek a gyermekkönyvtárral, a különböző kézműves foglalkozásoknak és játékoknak helyet adó Csiriptanyával, a felnőtt olvasóteremmel, de megnézhetik a pincét is, ahová más esetben a könyvtárosokon kívül senki nem juthat be. A pincében őrzik a régi folyóiratokat és a különleges, régi könyveket, de kipróbálhatják a síneken mozgó polcokat is. Egy-egy ilyen könyvtári foglalkozás során a szakemberek szerint olvasóvá lehet nevelni a gyerekeket, főleg akkor, ha otthon, a családban is rendszeresen olvasnak.

 

INGYENES ELFOGLALTSÁG

 

A Pincétől a padlásig programra személyesen, vagy telefonon a 42/598-888- as elérhetőségen lehet bejelentkezni az érdeklődő családoknak, a tervezett látogatás előtt egy héttel.

ME.


#kapcsolódó

Jégkorszak költözik a múzeumba!

Jégkorszak költözik a múzeumba!

A Magyar Természettudományi Múzeum Vándorkiállítása érkezik Nyíregyházára!

Pirkadat, nagyharang, alkonyat

Pirkadat, nagyharang, alkonyat

A Nyírség Táncegyüttes új műsorának bemutatója két hétvégi estén az Alvégesi...