Fucsovics már nem top 100-as, de így is főtáblás a US Openen

Fucsovics már nem top 100-as, de így is főtáblás a US Openen

Úgy másfél hétig lehetett örülni neki, hogy Fucsovics Márton a legjobb 100 közé tartozik a tenisz világranglistáján. Mint az MTI beszámol róla, a 25 éves Fucsovics – aki múlt héten a hamburgi, 1,5 millió euró összdíjazású salakpályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában búcsúzott – 27 pontot veszített, és ezzel a 110. pozícióban van.

Mindez nem befolyásol viszont egy jó hírt, mely szintén nagyjából másfél hetes. A teniszező Facebook-oldala is beszámol róla:

megérkezett a hivatalos értesítés: Marci főtáblás a US Openen!

A hétfői világranglista alapján állapították meg, hogy kik indulhatnak. A 99. helyen álló nyíregyházi teniszező karrierje során, a helyezése alapján először harcolta ki a Grand Slam-tornán indulás lehetőségét. Ez lesz a harmadik GS-viadala.

A távirati iroda szerint Balázs Attila a világranglistán 159. helyre lépett előre azt követően, hogy a selejtezőből a főtáblára került az umagi, 482 ezer euró (147,5 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. Balázs a főtáblán egy találkozót nyert meg, a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt belga David Goffintól kapott ki három szettben. A magyar teniszező a selejtezőben két játszmában nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, aki szerencsés vesztesként mégis főtáblára jutott, és végül megnyerte a tornát.


mno.hu

#kapcsolódó

Sportcentrumos sikerek

Sportcentrumos sikerek

Hódmezővásárhelyen rendezték a 2016. évi Delfin Országos Úszóbajnokságot a...

KETTŐBŐL KETTŐ!

KETTŐBŐL KETTŐ!

Második meccsét is megnyerte a Nyíregyháza Spartacus!