TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,3 milliárd forintot meghaladó beruházása során bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét és ezzel 125 új munkahelyet hoz létre a szabolcsi megyeszékhelyen. A fejlesztéshez pedig, a magyar kormány –egyedi kormánydöntés alapján- 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít- jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás részeként, 1,5 milliárd forint értékben új gyártócsarnokot építenek, és többek között világszintű technológiai berendezéseket szereznek be. Ennek eredményeként a Hübner-H Kft. 125 további fő részére teremt új munkahelyet és létszámukat 600-ról 725-re növeli Nyíregyházán.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft ügyvezetője elmondta, a projekt megvalósításának kezdete 2016. augusztus 1, míg a tervezett befejezése 2023. december 31. A 2017 féléves állapot szerint a 3,3 milliárd Ft vállalati beruházási összegből 0,5 milliárd forintot már teljesítettek, és már további 60 főt fel is vettek.

 

REKORDÉV MAGYARORSZÁGON

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a 2015-ös és 2016-os beruházási rekord éveket követően (tavaly 71 beruházás valósult meg Magyarországon) az idei esztendőben is reális esély van arra, hogy ez is megdőljön, hiszen az első félévben már 47 új beruházásról megállapodtak, ami az év végéig csak tovább fog növekedni. Az pedig a magyar gazdaság további versenyképességét mutatja, hogy a világ számos országában jelentős gyártóbázissal rendelkező csúcstechnológiát alkalmazó német cégcsoport Nyíregyházát választotta gyártásbővítő beruházásának helyszínéül.
 

 

SZIJJÁRTÓ: MI BIZTOSÍTJUK A LEGJOBB BEFEKTETÉSI KÖRNYEZETET
 

 

-Beruházási rekordéveket zártunk az utóbbi két évben, és különösen fontos, hogy mindezt akkor mondhatjuk el Magyarországról, amikor egy teljesen új világgazdasági korszakba lépünk be. Az új technológiák használata mindennapossá válik az ipari termelés során és ebben a kemény versenyben, amit a beruházásokért folytatunk a gazdasági életben, csak a legjobbak maradhatnak talpon. Európa legalacsonyabb társasági, valamint személyi jövedelemadójával, Magyarország biztosítja a legjobb befektetési környezetet Európában.

 

 

A ma már több mint 650 főt foglalkoztató és 12,5 milliárd Ft árbevételt ralizáló Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 1997-ben telepedett le Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén, és mára már kiemelkedő szerepet tölt be a cégcsoporton belül. A csuklós buszokhoz és sínes járművekhez, - leginkább villamosokhoz és metró szerelvényekhez- gyártott átjáró rendszerek mellett a speciális gumiipari termékek gyártása is nagy ütemben fejlődik a cégnél, mint például az ablakok és ajtók tömítésére szolgáló gumiprofilok és gumikeretek. A csúcstechnológiának köszönhetően a Hübner-H Kft., nyíregyházi üzeme a cégcsoporton belül és világszinten is a gyártás központjává vált.

A beruházási támogatás bejelentésén jelen volt dr. Kovács Ferenc polgármester is, aki hangsúlyozta, nagy öröm a város számára, hogy a Hübner-H Kft. otthon érzi magát Nyíregyházán, ráadásul együtt tud fejlődni a megyeszékhellyel. Ez a beruházás pedig még jobban erősíti majd pozícióját és az egyik legfontosabb gyárrá válik a megyeszékhelyen.

A fejlesztés megvalósításával a Hübner-H Kft. célja, hogy az alkalmazandó technlógia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhessen a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdítsa 70-80%os piaci  részesedését a járműipari harmonikák gyártásában. 

Bruszel Dóra


#kapcsolódó

Ahol az oroszlánok macskaköveken járnak - Nyíregyháza Lembergben

Ahol az oroszlánok macskaköveken járnak...

Nagy sikert aratott városunk. Fotókért kattints ide!

Megépül az örökösföldi edzőközpont – Modern körülmények az utánpótlás-nevelés érdekében

Megépül az örökösföldi edzőközpont...

Megépül az örökösföldi edzőközpont – Modern körülmények az utánpótlás-nevelés...