IRÁNY PORTUGÁLIA

IRÁNY PORTUGÁLIA

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén sikeresen pályázott az Erasmus + program (VET), Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása projekt keretében arra, hogy a 2017/2018-as tanévben végzős diákok külföldi szakmai gyakorlaton vehessenek részt.

A 15 szerencsés kiválasztott között asztalos, faipari technikus, informatikai rendszerüzemeltető és divat- és stílustervező szakos tanulók vannak.

A „Szakmai gyakorlat a széleskörű szaktudásért Portugáliában” megnevezésű szakmai gyakorlat Portugáliában, Braga városában, helyi vállalkozásoknál, cégeknél zajlik majd 2017 őszén 3 hétig.
Az iskolaév végén megkezdődött a pályázatban résztvevő tanulók felkészítése kulturális, idegen nyelvi és mentális területeken 5 napos felkészítő tábor keretében. A vidám hangulatban zajló, játékos foglalkozások alatt a különböző szakmákat tanuló diákok megismerték Portugália történelmét, művészetét, gasztronómiáját, kultúráját. Átismételték, gyakorolták az angolból tanultakat, mivel ezen a nyelven fognak kommunikálni a kint töltött idő alatt.

A felkészítő tanárok nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a tanulók jobban megismerjék önmagukat és egymást, és összetartó csapatként vágjanak neki ennek a hatalmas kalandnak, ha majd eljön az utazás ideje! A nyár végén tovább folytatódik a nyelvi és a szakmai felkészítés.

#kapcsolódó

Az Eötvös Gyakorlóiskola tornászai az „ A” kategóriában is dobogón

Az Eötvös Gyakorlóiskola tornászai...

Április 27- én Budapesten került megrendezésre a Torna Diákolimpia Országos...

HABITUS HOROSZKÓP – 2. RÉSZ

HABITUS HOROSZKÓP – 2. RÉSZ

Milyen a habitusod? A HarmoNet asztrológusai elárulják Neked! Folytassuk felfedező...