Mától lehet jelentkezni - 5 tipp a sikeres pótfelvételidért!

Mától lehet jelentkezni - 5 tipp a sikeres pótfelvételidért!

Az idő rövid, a teendő sok, a jelentkezési szabályok szigorúak, de mi segítünk mire figyelj oda!

1.  Mikor és hogyan jelentkezhetsz a pótfelvételin?

A jelentkezést beadni az e-felvin keresztül kell július 31 – augusztus 7. között.

2. Hova jelentkezhetsz?

Azon képzőhelyekre, amelyeken meghirdetnek pótfelvételis helyeket. Meghirdetésük már július 28-tól él. Érdemes tudnod, hogy a pótfelvételin hirdethetőek olyan szakok is, amelyek korábban nem lettek meghirdetve vagy nem indultak el. Például a ZSKE a pótfelvételin meghirdeti a pénzügy és számvitel felsőoktatási képzését (F), hogy már 240 ponttal kezdhess gazdaságtudományi szakon.


3. FONTOS!

EGY intézmény, EGY szak, EGY tagozatára lehet jelentkezni, így kifejezetten olyan szakot kell keresned, ami az érdeklődésednek és a felvételi követelményeknek egyaránt megfelel. Lásd pl.: társadalomtudományi és bölcsészettudományi alapszakokra (A) legalább 280 pont és emelt szintű érettségi kell, míg az üzleti-közgazdász képzésekre nem kell emelt szintű érettségi.


4. Mit tegyél emelt szintű érettségi hiányában, vagy ha 280 pontnál kevesebbel rendelkezel?

Ha nincs 280 pontod, akkor úgynevezett felsőoktatási szakképzésre (F) kell beadni a jelentkezést, mert ezzel bejutsz a felsőoktatásba, s van két éved további (felvételi) pontok gyűjtésére. 

Ha pedig 2005 előtti érettségivel rendelkezel, akkor az emelt szintű kiváltható úgynevezett „felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával”, továbbá ha van diplomád, akkor az alapján számolják a pontokat.


5. Hol kérj segítséget?

A legfontosabb, hogy az általad választott szakhoz legyen elegendő pontod, így ezt mindenképp ellenőrizd a felvi pontszámító-kalkulátorán, de a felvi.hu oldalon mindent megtalálsz, amire szükséged lehet.



eduline.hu

#kapcsolódó

Toborzás - Jelentkezz Te is!

Toborzás - Jelentkezz Te is!

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁG – HA ELMÚLTÁL 18, JELENTKEZZ!