AUGUSZTUS 25-TŐL VIDOR

AUGUSZTUS 25-TŐL VIDOR

Augusztus 25-én startol az év legvidámabb hete. Idén 16. alkalommal szervezik meg a VIDOR Fesztivált Nyíregyházán. A rendezvény megújult arculattal, három kontinens előadóival, valamint régi és új fesztiválhelyszínekkel várja a színház és a zene szerelmeseit.



SZÍNVONALAS FESZTIVÁL

 

100 milliós költségvetéssel nyitja meg kapuit alig egy hónap múlva a VIDOR Fesztivál. A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóján elhangzott, a kormányzati, városi keretösszegek mellett a Bige Holding csoport támogatása is segíti a rendezvény még színvonalasabbá tételét. Bige László elnök-tulajdonos szerint a VIDOR az egyik legjelentősebb színfoltja Nyíregyházának. Kiemelte, a fesztivál közösségformáló ereje is nagy, ráadásul évről évre egyre színvonalasabb a rendezvény. Pont ezért szívesen támogatják a VIDOR-t idén és a jövőben is.

ÚJDONSÁGOK VÁRHATÓK

 

A rendezvény megújult arculattal, három kontinens előadóival, valamint régi és új fesztiválhelyszínekkel várja a színház és a zene szerelmeseit. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a VIDOR sajtótájékoztatóján elmondta, már a tavalyi nagy sikerek is arra ösztönözték a szervezőket és a városvezetést, hogy szélesítsék, tágítsák a fesztivál helyszínét. A Kossuth téren két színpad is lesz, valamint bevonják a Hősök terét, a filmvetítések pedig a Korzónál lesznek. A Kossuth szobor mellett kap helyet a VIDOR Terasz, de a VIDOR Kert is várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A VIDOR Falu pedig a gasztronómia szerelmeseinek lesz kedvelt helye.

 

NAGY SZÍNPAD, NAGY NEVEK

 

A Kossuth téri nagyszínpadon idén fellép többek között az Electric Swing Circus Nagy-Britanniából, a Fanfare Ciocárlia Romániából, valamint több magyar zenekar, például a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia és a Margaret Island. A nyíregyházi és a mintegy 20 vidéki település programjairól, helyszíneiről az ingyenes és megújult VIDOR műsorfüzetből, interneten, valamint egy új, augusztusban már letölthető mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők – mondta Kirják Róbert, a szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

 

ALIG VANNAK MÁR SZÍNHÁZI JEGYEK

 

A színházi versenyprogram ebben az évben is színes, pörgős lesz. Több szerepben lép majd színpadra a közönség egyik nagy kedvence, Kern András, de Nyíregyházára érkezik többek között Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Szabó Kimmel Tamás és a közelmúltban Oscar-díjat nyert Mindenki című film főszereplője, Szamosi Zsófia is. A magas színvonalú előadásoknak köszönhetően két héttel a színházi versenyprogram nyilvánosságra hozatala után a jegyek közel 80 százaléka már elkelt.



Dér Vivien

#kapcsolódó

VIDOR ajánló - Kossuth tér - Nagyszínpad

VIDOR ajánló - Kossuth tér - Nagyszínpad

Holnap indul a VIDOR Fesztivál!!! Egy kis ízelítőt láthatsz a Nagyszínpad műsoraiból....

FOLYTATÓDIK AZ ÉRTÉKES ESTÉK

FOLYTATÓDIK AZ ÉRTÉKES ESTÉK

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság programajánlója.