Ötszörös volt a túljelentkezés a Semmelweis Egyetemre idén

Ötszörös volt a túljelentkezés a Semmelweis Egyetemre idén

Az államilag finanszírozott orvos-, gyógyszerész- és fogorvosképzés területén a Semmelweis Egyetemre való bejutáshoz kellett a legtöbb pont. - tette közzé az egyetem.

A többszörs túljelentkezés mellett A Semmelweis Egyetem 5 karán 1929 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a magyar nyelvű képzésben a 2017/18-as tanévben.

Az Általános Orvostudományi Karon a magyar nyelvű képzésben összesen 384-en kezdhetik meg tanulmányaikat, ami négy fővel több, mint tavaly. Közülük ketten költségtérítéses képzésben tanulnak majd. Az általános orvosi képzésre összességében több mint négyszeres túljelentkezés volt, a jelentkezők túlnyomó többsége államilag finanszírozott képzésre jelentkezett. Az államilag finanszírozott képzésre való bejutáshoz a tavalyinál néhány ponttal kevesebbre, összesen 436 pontra volt szükség. A felvettek átlagpontszáma több mint 456 pont volt. Az Egészségügyi Közszolgálati Karon három szakon (egészségügyi szervező, egészségügyi menedzser, szociális munka) összesen 143-an kezdhetik meg tanulmányaikat, ami 40-el több mint a tavalyi létszám, ez az egészségügyi menedzser szak létszámbővülésének köszönhető.

Az Egészségtudományi Kar (ETK) összesen 1153 hallgatót vehet fel az idén, mely néhány százalékkal magasabb létszám a tavalyinál. 1064-en támogatott, míg 89-en önköltségi képzésben kezdhetik el tanulmányaikat. A Gyógyszerésztudományi Kar a múlt évihez hasonlóan a 2017/18-as tanévben is maximális létszámmal indíthatja a félévet, 150 hallgatót tud felvenni, a Fogorvostudományi Karon ez a szám 99 hallgatót jelent.


eduline.hu

#kapcsolódó

Városi Verébavató - 2018-ban is nagyszerű volt a hangulat

Városi Verébavató - 2018-ban is nagyszerű...

Idén is megtartották a Városi Verébavatót. A rendezvény helyszíne a Váci Mihály...

Így szerezhettek diplomát Ázsiában teljesen ingyen

Így szerezhettek diplomát Ázsiában...

Kétéves mesterszakon, négyéves doktori képzésen vagy egy-két szemeszteres részképzésen...