MENYASSZONYOK ÁLMA

MENYASSZONYOK ÁLMA

A nõk általában legalább 20 éven át tervezik esküvőjüket, hogy az aztán a nagy napra a lehető legtökéletesebb legyen. Kétségtelen, hogy a legnagyobb feladatot a „tökéletes” férfi megtalálása jelenti, de szintén nagy fejtörést okoz – ha nem is ekkorát –, hogy megtervezzük, milyen ruhában lépjünk oltár elé, milyen virág legyen a kezünkben és hogy nézzen ki a lagzi helyszíne... (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. július 28-ai számában)

Szõke, barna, magas, alacsony, izmos, véznább, makacs, alkalmazkodóbb. Bár 60 millióval több férfi él a világon, mint nõ, az igazi megtalálása mégsem egyszerû. Valahogy így van ez a menyasszonyi virágcsokrok esetében is, amelyek formájának, színének, összetételének tekintetében, már csak a képzelet szabhat határt.

HÓDÍT A VINTAGE


Nemcsak a ruhák, a frizurák, a kiegészítõk újulnak meg idõrõl idõre, hanem a menyasszonyi csokrok összetétele és formavilága is. Magyarországon már évek óta a vintage hódít, ami egy rendkívül romantikus vonal – tudtuk meg a nyíregyházi Gerliczki Zoltán virágkötõtõl, enteriõrtervezõtõl. 
– Az idei trendek maradtak ugyanazok, mint az elõzõ években. Nagyon sokan kérik a vintage dekorációt, ami többek között a pasztell színek használatában, a kerek csokrokban, díszítés tekintetében pedig a felcsipkézett üvegekben és fakorongokban nyilvánul meg. Csokrokba általában rózsákat, hortenziákat, orchideákat és koronás liliomokat kérnek, de elõszeretettel használjuk ezekben az amerikai kövirózsát is, aminek elõnye, hogy bírja a meleget és az esküvõ után akár el is lehet ültetni, így megmarad emléknek.


ARANYHALAK IS ÚSZKÁLHATNAK AZ ASZTALON


– Persze, a menyasszonyi csokrok mellett legalább ennyire fontos, hogy milyen legyen a lagzi helyszíne is – folytatja Zoltán. – Én nagyon szeretem a tematikus esküvõket, hiszen ezekre a személyesség a jellemzõ, a párról szólnak. Volt már cross motoros esküvõm, vagy éppen vizes tematikájú is, amelyen aranyhalak úszkáltak a fõasztalon. Az idei kedvencem az Andrássy rezidenciában tartott esküvõ volt, ahol még a csillárokat is föl kellett díszíteni.

Zoli vallja, neki is újra és újra meg kell újulni, így gyakran vesz részt versenyeken, illetve bemutatókon is, mint például a közelmúltban megrendezett országos bajnokságon, ahol aratás tematikában készítette el kompozícióját. Azt mondja, ilyenekre szükség is van, hogy a képzelet szárnyalni tudjon, hiszen a tésztaragasztgatástól a motorkészítésen át, már bármilyen igény felmerülhet egy esküvõre.


INDIAI SZÁRIBAN, PIPACCSAL


– Mindig befutnak hozzám különleges kérések. A napokban például egy olyan menyasszony keresett meg, aki a nagy napon indiai száriban megy férjhez és pipacsból, valamint piros mezei virágokból készült csokrot képzelt el magának. A probléma az volt, hogy a pipacs már régen elvirágzott, ráadásul 2 perc alatt meghal. Sokat gondolkodtam azon, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Az interneten találtam egy Red Eye nevezetû rózsát, amihez végül némi Frézia Hypericumot tettem, meg egy kis Zinnia-t megfûszerezve egy kis Borzaskatával. Remélem, hogy jól illik majd az elefántcsont színû, arannyal kivarrt szárihoz.

 


(Szerző: Bruszel Dóra)

#kapcsolódó

Kollégiumi szobát szeretnétek? Ezekre a dokumentumokra lesz szükségetek

Kollégiumi szobát szeretnétek? Ezekre...

Nemsokára kiderülnek a ponthatárok, és ezzel kezdetét veszi a kollégiumi jelentkezés...

50 éves a Vasvári Pál Gimnázium zenei tagozata - Jubileumi programsorozattal készülnek

50 éves a Vasvári Pál Gimnázium zenei...

50 éves a Vasvári Pál Gimnázium zenei tagozata. Különleges év a 2018/2019 az...