SZIGLIGETI MESE

SZIGLIGETI MESE

Élménybeszámoló a 7. szigligeti turnusról, mely a nyár legmelegebb hete volt.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy 56 fős eötvösös és egy 27 fős apáczais csapat, amely nagy-nagy izgalommal, lelkesedéssel és hatalmas bőröndökkel július 31-én hajnali 6 órakor elindult a „magyar tenger” felé. Mentek, mendegéltek, amíg elértek Szigligetre, a nyíregyházi önkormányzat Balaton-parti gyermeküdülőjébe. Volt olyan, akit a szerencséje már harmadszor hozott el ide, de olyan is, aki először látta megcsillanni a Nap sugarait a tó felszínén. Egy biztos, a tábor megújított külseje első pillantásra mindenkiben nagyon pozitív benyomást keltett.

A táborlakóknak az elkövetkezendő napokban próbákat kellett kiállniuk a táborvezető, Nóri néni irányításával. A 35-40 fokos hőségben belevetették magukat a 26 fokos Balaton habjaiba, a legtöbben azonnal sellő fiúvá vagy lánnyá változtak. Mások kagyló után kutató búvárok lettek. Jó páran pedig a stégről ugrálva különbnél különb figurákat mutattak be. Ezután Sárváron, az élményfürdőben különböző hosszúságú és nehézségű csúszdákon kellett félelmet nem ismerve leszáguldaniunk. Ha valaki ebbe belefáradt, kipróbálhatta a hullámmedencét, vagy fejest ugorhatott trambulinról, esetleg óránként vízi tornán vehetett részt. Egy biztos - hazafelé a buszon senkit sem kellett helyének elhagyásáért figyelmeztetni. A következő próba helyszíne Keszthely lett, ahol felfedezhették a Festetics-kastélyt, és meglepetésként még egy lovas bemutatót is megnézhettek. Csütörtök délelőtt a szigligeti vár meghódításának ideje jött el. A gyönyörű kilátás mellett nagyszerűen szórakoztak a Berki Fóris Szigligeti Várőrség által bemutatott várjátékon. A muskéta hatalmas dörrenésének még az erős napsütéstől elbágyadtakat is sikerült felébresztenie.
Pénteken még élvezhették a Balaton vizét, délután pedig kicsit szomorúan elkezdtek bepakolni a bőröndbe a másnapi hazautazáshoz. De az esti dzsip túra Badacsonyban és bulihajó minden szomorúságot elrepített és felejthetetlenné tette a hetet. A próbákhoz tartozott az is, hogy minden nap meg kellett birkózni a konyhás nénik által elkészített változatos, energiadús, finom ételekkel is. Közben volt sok-sok ping-pong, röplabda, jégkrém, későn fekvés, korán kelés, új barátok, beszélgetés, nevetés na meg móka a javából! 

#kapcsolódó

Like 1 döntőse

Like 1 döntőse

Szeptember 30-ig lehet még jelentkezni a LIKE 2-re, ami Nyíregyháza legnagyobb...

Hasznosan töltötték a digitális oktatás időszakát a zays diákok

Hasznosan töltötték a digitális oktatás...

Hasznosan töltötték a digitális oktatás időszakát a zays diákok