Ez volt minden idők legmegrázóbb Trónok harca halála

Ez volt minden idők legmegrázóbb Trónok harca halála

Megszokhatták már a rajongók, hogy úgy hullanak a szereplők a sorozatban, mint a legyek, a legutóbbi haláleset azonban mindenkinél kiverte a biztosítékot.

Remélem, mindenki látta már a legutóbbi részt, ha viszont még nem, akkor most hagyja abba az olvasást, ez ugyanis nem egy spoilermentes cikk lesz!

Szóval, én szóltam, innentől kezdve mindenki saját felelősségére olvas.

Az első dolog, amit minden Trónok harca rajongónak érdemes megtanulnia, hogy ne szeress meg senkit, de tényleg, se embert, se kutyát, se macskát, még egy legyet se, mert tuti meghal. Az évadok során láthattuk már a legváratlanabb, a legszomorúbb és legváltozatosabb halálokat is, vegyük például csak a Starkokat, akik a néhány kivétellel, akik most Deresben héderelnek már az első évadokban meghaltak. Joffrey-t nem is említjük, ott szerintem mindenki fellélegzett, amint belekortyolt a mérgezett italba, az összes halálesetet pedig aztán tényleg képtelenek lennénk felsorolni, hiszen a legutóbbi részben is történt rögtön három.

Meghalt például Thoros, a Véreb egyik újdonsült csapattársa, miután félig kibelezte egy zombi jegesmedve, aztán megfagyott, ez mégis csak amolyan "meh" érzéssel töltött el. Elvégre megszoktuk már, nem? Az emberek nem túl hosszú életűek ebben a szériában.



Aztán szegény Benjen bácsi is találkozott a végzetével, miután Bran után másik unokaöccsét, Jont is megmentette a másoktól. Az ő halála még amolyan megváltás is lehetett a számára, hiszen az utóbbi években nem igazán élt már, csak az élet és halál küszöbén tengette napjait, ráadásul "csak" egy újabb Stark. Azért Robbot és Catelynt jobban sajnáltuk. A legrosszabb viszont még hátra van. Három halálesetet említettünk ugyanis, az utolsó pedig nem más, mint kedvenc Khaleesink egyik sárkánya. Igen, az elpusztíthatatlannak hitt, normál esetben több száz évig élő bestiáknak is van gyenge pontjuk, de nem ám Cersei cseles óriásdárdája (amit egyébként is elpusztított már Drogon), hanem a mások.

Szomorú tény tehát, de egyik kedvenc szárnyasunktól búcsút kellett vennünk az epizód végén, mégpedig nem mástól, mint Viseriontól, akit maga az Éjkirály terített le egy hatalmas, jégből készült dárdával, ez pedig még nem minden. Ahogy arról már írtunk, a mások hatalmas előnyre tettek most szert egy megrázó haláleset kapcsán, persze, ha eddig nem lett volna elég, hogy halottak lévén nem olyan egyszerű megölni őket. Most, hogy Viserion meghalt, majd az Éjkirály közbenjárásával halottaiból feltámadt az epizód végén ráadásul egy új, eddig nem látott tömegpusztító fegyverük is lett, ami az eddig látottak alapján komoly ellenfele lehet a két megmaradt sárkánynak is.



Nem tudni még, hogy mit fognak kihozni ebből a szálból az alkotók, de így már biztos, hogy nem lesz olyan egyszerű dolguk az élőknek, hiszen, ha a mások ellenségei a sárkányok, a sárkányok ellensége viszont a jég, vajon mire lehet képes egy sárkány, ami más? Ezt valószínűleg már csak a következő évadból tudhatjuk majd meg, a válaszra viszont nem biztos, hogy kíváncsiak vagyunk.



noizz.hu

fotó:internet

#kapcsolódó

SZÉTTÖRIK A KRÚDY MOZI

SZÉTTÖRIK A KRÚDY MOZI

Január 26-tól Nyíregyháza egyetlen művészmozija is műsorára tűzte az elképesztően...

Mert megéri...

Mert megéri...

Ha mozi, akkor Krúdy Art Mozi! És hogy miért? Mert sokkal jobban járunk vele...