KÖZEL FÉLMILLIÁRDOS BERUHÁZÁS, 45 ALKALMAZOTT

KÖZEL FÉLMILLIÁRDOS BERUHÁZÁS, 45 ALKALMAZOTT

Új áruház nyílik a régi Baumax helyén. (Megjelent a Nyíregyházi Napló augusztus 25-ei számában)

2015 januárjában jelentették be, hogy az év áprilisával befejezi magyarországi tevékenységét a Baumax, és megválik dolgozóitól is. A nyíregyházi áruház épületének jövőjét illetően azóta csend honolt, azonban most már újra nagy a sürgés-forgás a Kosbor utca 3. szám alatt. Mint megtudtuk: még idén, késő ősszel, kora télen megnyílik az ország 9. Mömax áruháza a volt Baumax áruház területén és már javában zajlanak a felújítások.

A Baumax 1991 óta volt jelen Magyarországon, 2014 év végén 798 főt foglalkoztatott 12 áruházában és további 6 másik telephelyén, amelyek végül 2015 áprilisig sorban bezártak, így Nyíregyházán is. Ezek ingatlanjait az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolta meg. Mostanra pedig már szemmel látható, hogy a nyíregyházi épületen, kívül és belül, nagy volumenű felújítási és átalakítási munkálatok zajlanak, hiszen itt még idén megnyílik az ország 9. Mömax áruháza.

 

TELJESEN ÚJ LOGISZTIKAI KÖZPONTOT KAP

 

Simonyi Andrástól, az osztrák XXXLutz csoport magyar leányvállalatait, a Möbelixet, valamint a Mömax áruházat működtető MMXH Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az MMXH Kft. – szándékai szerint – még az idén, késő ősszel, kora télen szeretné megnyitni az ország 9. Mömax áruházát Nyíregyházán, a Kosbor utca 3. szám alatt, a volt Baumax áruház területén. Jelenleg az épületen kívül és belül nagy volumenű felújítási és átalakítási munkálatok zajlanak, amelynek köszönhetően az áruház egy teljesen új homlokzati képet, külső, belső világítás- és hangosítástechnikát, megújult gépészeti technikát, új logisztikai központot, valamint áruházi eladótér-kialakítást kap és teljesen megváltozik a korábbi áruházhoz képest. A beruházás a jelenlegi felmérések alapján el fogja érni a 400–500 millió forintos költségszintet.

 

RÉGI DOLGOZÓKKAL

 

– Szándékaink szerint az ily módon kialakított bútor- és lakberendezési áruházban modern, XXI. századi körülmények között mintegy 40–45 munkatársunk fogja tudni kiszolgálni a nyíregyházi és a megyéből más településekről érkező vásárlóinkat, akik az áruházban reményeink szerint több, korábban a Baumaxból is ismert dolgozóval találkozhatnak majd. Többek között az áruház leendő vezetőjével, Siklódi Gáborral, aki a Baumax egységének vezetője volt – magyarázta az ügyvezető.

 

VIDÉKEN ELSŐKÉNT

 

Az országban jelenleg 8 Mömax áruház található Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Győrben, Pécsett, Kecskeméten, Szegeden és Debrecenben. A nyíregyházi a kilencedik lesz az eddigi üzletek közül.

 

HÁZON BELÜL ÉS HÁZON KÍVÜL

 

– A nyíregyházi áruházunkban gyakorlatilag minden, a lakásokban, házakban, sőt házon kívül a kertben megtalálható bútor, illetve lakberendezési területen felhasználható termékkört bemutatunk és árusítunk majd, rengeteg tervezhető, rendelhető anyag-, méret- és színkivitelben, de különleges, egyedi megrendelési igényeket is igyekszünk az állandóan rendelkezésre álló raktárkészleten felül kielégíteni.


(Szerző: Bruszel Dóra)

#kapcsolódó

NYÍREGYHÁZÁN A VIZSOLYI BIBLIA

NYÍREGYHÁZÁN A VIZSOLYI BIBLIA

A Nyíregyháza-Sóstói református gyülekezetbe érkezett kultúrtörténeti emlékünk,...

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

65 millió forint értékben kapott új, csúcstechnológiás eszközöket a Jósa András...