EGYRE TÖBB GYEREK SPORTOL

EGYRE TÖBB GYEREK SPORTOL

Jelentősen nőtt az egyesületben sportoló gyerekek száma az elmúlt években. Ehhez a versenysportban elért sikerek, és nagy rendezvények is hozzájárultak. Nyíregyházán is egyre népszerűbb a vívás és a vízilabda.

A magyar sikerek, hazai példaképek és sportesemények hatására az elmúlt években jelentősen, közel ötven százalékkal nőtt az utánpótlásban sportoló gyerekek száma a sikersportágakban - derül ki a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által készített felmérésből. Népszerű az úszás, a vízilabda és a vívás, valamint a kajak-kenu is. A Magyarországon rendezett Úszó és Vízilabda VB is jó hatással volt a sportágakra, a nyíregyházi Aqua SE nem véletlenül hirdette meg toborzóját a világbajnokság után.

- Sokan érdeklődnek telefonon és személyesen is, sikeres a toborzásunk. Jellemzően ilyenkor több gyerek szeretne vízilabdázni. Szerencsére egyre több lány is jelentkezik, ők a kisebb korcsoportokban még a fiúkkal együtt játszanak, de elképzelhető, hogy idén már indítunk egy külön lánycsapatot is – mondta Kántor Gábor az Aqua SE edzője.

Nyáron Magyarország sportnagyhatalom volt. Az Úszó VB mellett a Forma-1, és az Európai Ifjúsági Olimpia házigazdája is hazánk volt. Számos külföldi delegáció érkezett Budapestre, akik főként a rendezésre voltak kíváncsiak.

- Sok sportminiszterrel tárgyaltam a világbajnokság alatt, ugyanis a többi országban is rájöttek arra, hogy a sport rengeteg dologra jótékony hatással van. Nem csak az egészségmegőrzés szempontjából fontos, hanem gazdasági, turisztikai, szociális következménye is van. Bizony példaként állunk sok nemzet előtt, több helyen most indulnak el azok a programok, melyeket mi már évek óta viszünk - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Megyénkben is jelentősen nőtt az egyesületben sportoló gyerekek száma, de a fenti sportágak mellett a labdajátékok is népszerűek. A szabolcsi megyeszékhelyről több fiatal is bekerült a korosztályos válogatottakba. Bus Iván és Szikszai Róbert jelenleg is a Tajpeji Universiadén képviseli Nyíregyháza színeit.

Dankó László


#kapcsolódó