Indul a Cantemus idei kórusbérlete

Indul a Cantemus idei kórusbérlete

„Ünnepek” címmel indul augusztus végi árusítással a Nyíregyházi Cantemus Kórus idei kórusbérlete, amelynek műsorán a már megszokott, magas minőséget kapják a kóruszene rajongói.

A bérlet első előadására „A zene világnapja – Zrínyi emlékezete” címmel szeptember 30-án 18 órai kezdettel kerül sor, amelyen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Honvéd Kórus, és a Budapesti Stúdió Kórus, Strausz Kálmán vezényletével mutatja be a szigetvári hős, Zrínyi Miklós emlékének szentelt műsorát. Dohnányi Ernő: Zrínyi nyitányával indul a koncert, majd Kodály férfikari művei és Zrínyiről szóló versek után kerül bemutatásra Vajda János Zrínyi kantátája, melynek ősbemutatójára 2016. októberében került sor a Zeneakadémián és most a nyíregyházi közönség is megismerheti a művet.

(Vajda János zeneszerző a magyar „Ötök” (Csemiczky Miklós, Gyöngyösi Levente, Orbán György, és Selmeczi György) egyike. Új műve a tőle megszokott míves kidolgozású, dzsesszes elemekben is bővelkedő, gazdag ritmikájú, dinamikus és szenvedélyes alkotás – olyan zenedarab, amely örömöt okoz hallgatójának és előadójának egyaránt.)

A bérletsorozat második előadása november 18-án lesz. „Vendégjárás” címmel idén egy egészen kiváló szlovén vegyeskar, az APZ Tone Tomsic műsorát élvezhetik az érdeklődők. A Ljubljanai Egyetem vegyeskara 1926-ban alakult és azóta folyamatosan működik. Pályafutásuk során több mint tíz karnagy is megfordult az együttes élén és természetesen rengeteg egyetemi hallgató énekelt a kórusban. Ennek ellenére folyamatosan a világ élvonalbeli együttesei között voltak számontartva, amit bizonyít a megszámlálhatatlanul sok versenygyőzelem és helyezés, de leginkább a Kórusok Európa Nagydíjának kétszeres győzelme, amit 2002-ben Arezzoban, 2008-ban pedig Debrecenben is sikerült elnyerniük. A nyíregyházi hangversenyükön Jerica Gregorc Bukovec vezényli az együttest.

A kórusbérlet harmadik előadására már 2018. február 3.-án kerül sor, ahol a Cantemus Kórus együttesei, meghívott táncos fellépőkkel egy „Farsangi kavalkádra” hívják a koncertlátogatókat.

A negyedik hangversenyt „Születésnapok” címmel április 14.-én rendezik és egy hármas születésnapot köszöntenek a fellépők, ugyanis 60 évvel ezelőtt indult el a Kodály Zoltán Általános Iskola zenei tagozata, 40 éves múltra tekint vissza a Magyar Kodály Társaság és 20 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Cantemus Vegyeskar.

A bérletsorozat befejező, ötödik koncertjére május 26.-án kerül sor, ahol a 100 esztendeje elhunyt Claude Debussyre, az impresszionista zene legkiemelkedőbb képviselőjére emlékezik koncertjével a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar és a Szabó Dénes vezette Pro Musica Leánykar.

Bérletek és jegyek már kaphatók a Nyíregyházi Cantemus Kórus jegyirodájában. Szeretettel várjuk Önöket hangversenyeinken.

#kapcsolódó

Többfordulós évforduló és jubileumi gála a Bemben

Többfordulós évforduló és jubileumi...

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola több évfordulót ünnepelt a 2017/18-as...

OLYMPIA A MŰVHÁZBAN

OLYMPIA A MŰVHÁZBAN

A Váci Mihály Kulturális Központ programja.