TANSZERCSOMAGOT KAPTAK A NYÍREGYHÁZI ALSÓSOK

TANSZERCSOMAGOT KAPTAK A NYÍREGYHÁZI ALSÓSOK

Ingyenes tanszercsomaggal segíti az alsó tagozatos iskolásokat Nyíregyháza Önkormányzata. A 2017/18-as tanévben 4708, nyíregyházi lakcímmel rendelkező általános iskolás kapott 1500 forint értékben tanszereket. A tanévkezdő támogatásban minden kisiskolás részesült, attól függetlenül, hogy milyen fenntartású oktatási intézményben végzi tanulmányait.


MEGLEPETÉS AZ ISKOLÁBAN

 

Ceruza, rajztábla, füzet. Többek között ezek az iskolaszerek kerültek abba a csomagba, ami miden nyíregyházi lakcímmel rendelkező, általános iskola alsó tagozatán tanuló kisdiákot várt az új tanév első napján az iskolában. A tanszereket Nyíregyháza Önkormányzatától kapták az alsó tagozatos gyerekek ajándékba, függetlenül attól, hogy állami, egyházi, vagy egyéb fenntartású intézvényben tanulnak. A Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének negyedikesei kíváncsian bontogatták a csomagokat. Szűcs Viktória 4. a. osztályos tanuló azt mondta, nagyon örül az ajándéknak, mert olyan dolgokat talált benne, amit tud használni az iskolában.


NEGYEDIK ALKALOMMAL SEGÍTETT AZ ÖNKORMÁNYZAT

 

A nyíregyházi gyerekek negyedik alkalommal kaptak tanévkezdő csomagot, hiszen a városban 2014-ben vezették be ezt a támogatási formát. A 4708 darab, nettó 1500 forint értékű csomagot úgy válogatták össze, hogy a benne lévő dolgokat használni tudják az alsósok. A tanszerekre saját forrásaiból összesen 9 millió forintot fordított az Önkormányzat, ezzel is segítve a családokat az tanévkezdésben.

 

SEGÍTSÉG A CSALÁDOKNAK

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, az iskolakezdés mindig anyagi teher a szülőknek és a családoknak, különösen ott, ahol több gyerek is van. Hozzátette, ez a juttatás az egyéb juttatásaik mellett mindenkinek jár, aki nyíregyházi lakcímmel rendelkező tanuló. A polgármester kifejtette. ez egy olyan támogatás, amely szükséges és hasznos és még a gyerekek is örültek neki.

 

EGYÉB JUTTATÁSOK

 

Nyíregyháza Önkormányzata a kötelező juttatásokon túl nem csupán tanszerekkel, hanem bérlettámogatással, különböző ösztöndíjakkal, pályázatokkal, és egyéb formában is segíti a családokat a 2017/18-as tanévben.



ME.

#kapcsolódó

Újra várják a cipősdobozokat

Újra várják a cipősdobozokat

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai – együttműködve a Baptista...

50 órás közösségi szolgálat Nyíregyházán

50 órás közösségi szolgálat Nyíregyházán

Idén érettségiztek le az első olyan évfolyamok, akiknél a vizsgára való jelentkezés...