Dorina szemével Nyíregyháza

2016.04.19.
Városunk számtalan lehetőséget nyújt a fiataloknak. Megcsodálhatjuk Sóstó szépségét, fagyizhatunk a városközpontban, biciklizhetünk bárhova az új kerékpárutakon és elmehetünk a Múzeumfaluba megismerkedni a történelem kincseivel. Itt igazán lehetsz nyíregyházi kamasz

Nézzük sportolási szempontból


Az egész várost körülveszik a kerékpárutak, így a levegőszennyezés elkerülésével eljuthatunk kedvenc helyeinkre egészséges mozgással. A Bujtosi- és Sóstói-tó környéke ideális a kikapcsolódásra, futópályákkal, kondi-parkokkal felszerelve. Mozogj Nyíregyházával mindenhol!


Kultúra


Mivel megyeszékhely vagyunk, sok iskola közül választhatunk. Megtalálhatjuk önmagunkat és elsajátíthatjuk szakmánkat, elhelyezkedhetünk többféle hivatásban.
A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár azon olvasók számára kedvez, akik szeretnek elmerülni az olvasásban és felfedezni fantázia világukat. A könyvtár minden érdeklődőt szeretettel vár.
Egyre többen táncolnak és zenélnek Nyíregyházán. A Váci Mihály Kulturális Központ ezeknek az ifjú tehetségeknek nyújt lehetőséget megvalósítani álmaikat. Sok fellépéssel és rendezvénnyel gazdagítja emlékeinket.
Akik igazán rajonganak a színdarabokért, számos előadást nézhetnek meg a Móricz Zsigmond Színházban.Törzshelyek Nyíregyházán


Manapság telis-tele vannak péntek esténként a szórakozóhelyek. A fiatalok itt táncolhatnak, beszélgethetnek és új barátságokat szerezhetnek.
Sokan járnak mozizni esténként. Akik szeretik az izgalmas, vicces, romantikus és még millió fajta filmeket, várja őket a Cinema City Nyíregyháza a Nyírplázában. 

Belvárosi élet


A városközpont mindig zsúfolt. Sok-sok bolt, fagylaltozó, szépségszalon, kávázó és étterem (gyorsétterem) található Nyíregyháza sétálóutcáin. A kamaszok kedvenc helyei. 


Fesztiválok, rendezvények


Nyíregyháza egyik kedvenc rendezvénye a Vidor fesztivál. Itt szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb bohócok, előadások, koncertek fogadnak minket egy héten keresztül. 


Családi programok


A Sóstón található állatkertben új ismereteket szerezhetünk a 7 kontinens állatfajairól. Egy elképesztő utazás és érdekes felfedezések várnak ránk a sóstói vadasparkban.
Az élményfürdő és strand mindenkit szeretettel vár egy lazulós napra, a nyári melegben frissességre és vidám élményekre. Csúszdázhatunk kedvünkre, napozhatunk a napfényben és úszkálhatunk a medencékben. Piknikezhetünk is a zöld pázsiton.
A Múzeumfalu történelmi emlékekkel gazdag, régies hely, ahol a család minden tagja élvezheti az ott töltött időt. 

Azért szeretek itt élni, mert minden lehetőség meg van számomra. Kikapcsolódok, jól érzem magam és szórakozok. Ez a város új kalandokat nyújt számomra, amiket minden fiatalnak ajánlom felfedezni. Örülök, hogy Nyíregyházán élhetek, és itt tölthetem mindennapjaimat. 

Gönczi Dorina