Ismét muzsikál a múzeum!

Ismét muzsikál a múzeum!

Az Artézis zenekar nyitja a Jósa András Múzeumban a Muzsikáló Múzeum idei őszi sorozatát szeptember 7-én, csütörtökön 17 órától.

Az Artézis muzsikájában igyekszik  ötvözni a jazzt a magyar és a keleti népzenék dallam- és harmóniavilágával, valamint a kortárs zene elemeivel. Néhány népdalfeldolgozás mellett saját kompozíciókat is játszanak, olykor magyar költők megzenésített verseit. Az énekes számaikban Kallós Angelika népdalénekes működik közre. Törekvésük szerint zenéjük világzene   ̶   a Kodály Zoltán-i értelemben. 

A zenekar tagjai:

Babosi László - zongora

Danku Tibor - basszus

Kallós Angelika - ének

Marssó Péter - dob

 

Az esztendő kiállítása a Jósa András Múzeumban, a Fejedelmeink mesés kincsei, a 16-17. századi erdélyi tallérokból és emlékérmekből álló gyűjtemény, melynek rendhagyó tárlatvezetésére kerül sor az Artézis koncertje előtt csütörtökön, 16 óra 30 perctől.


A folytatásban a Dolce Trió, Tünde és Pila, illetve a Nyíregyházi Egyetem népzene szakos hallgatói szerepelnek a Muzsikáló Múzeum csütörtök délutáni sorozatában, mielőtt újabb és újabb kiállítások titkaiba pillanthatnak bele az érdeklődők.

Jó időben az udvaron, eső esetén az épületben fogadja vendégeit a Múzeum.

#kapcsolódó

Adventi programok Nyíregyházán

Adventi programok Nyíregyházán

Ezen a héten is folytatódik az adventi programsorozat. Nézd meg hol, mi vár...

VIDOR TELJES PROGRAM

VIDOR TELJES PROGRAM

Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője beszélt a VIDOR teljes...