PANGEA ÖKOCENTRUM ÉS SZÁLLODA ÉPÜL AZ ÁLLATPARKBAN

PANGEA ÖKOCENTRUM ÉS SZÁLLODA ÉPÜL AZ ÁLLATPARKBAN

A mai napon megtörtént a Modern Városok Program keretében megvalósuló „Pangea Ökocentrum és Szálloda” beruházás ünnepélyes alapkőletétele és nyitórendezvénye.

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, majd  Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezetője helyezett el kordokumentumokat az időkapszulában. Többek között egy pendrive-ot is, amely az állatpark 20 éves történetét rejti, de bele került a Nyíregyházi Napló hetilap és a Kelet-Magyarország napilap legfrissebb száma is, az állatpark dolgozóinak csoportképe mellett.

Részletek a beruházásról:

A Kormány a Modern Városok Program keretében 2015. november 10. napján együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében szándékát kormányhatározatban erősítette meg. A Magyarország Kormánya és a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1955/2015. (XII. 17.) Korm. határozat többek között a Nyíregyházi Állatpark fejlesztésének kormányzati támogatással történő megvalósításáról is szól.


A teljes állatpark fejlesztési program költsége 6,7 milliárd forint, amelynek egyik része a Pangea Ökocentrum és Szálloda építési projekt. A Nyíregyházi Állatpark Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő egyik fő látványossága, ezért az eddigi eredmények megtartása és továbbfejlesztése a cél, hogy a régió első számú turisztikai látványosságának számító Nyíregyházi Állatpark megőrizze vezető szerepét.


Az állatpark működteti az ország egyetlen állatkerti szállodáját, ahol a 18 családi szoba és a 60 személyes diákszállás egy évre előre foglalt. A parkban közel 3000 gyermek és felnőtt vesz részt valamilyen oktatáson. Akár bentlakásos napközis tábor, akár erdei iskola, akár csak egy hétvégi kikapcsolódás keretében, de fontos egy olyan oktatóbázist létrehozni a Sóstói-tó partján, ami ezeknek a gyermekeknek és pedagógusoknak európai színvonalú szolgáltatásokat biztosít.


A projekt célja egy konferencia és oktató központ létrehozása szállodai szobákkal, tantermekkel, rekreációs termekkel. A fejlesztéssel 38 db szállodai szoba kerül kialakításra 80 fő befogadó képességgel, 3 szinten, nettó 2618 m2 alapterületen, 100 fős konferencia teremmel. A projekt megvalósulásával nem csak az állatpark egy új attrakciója jön létre, de egész Sóstógyógyfürdő gazdagodik egy eddig még hiányzó élménydús, többfunkciós központtal és magas szintű szálláshellyel.


A kivitelezés kezdete: 2017. június

A kivitelezés tervezett befejezése: 2018. június

A támogatás összege: közel 1,643 milliárd Ft

A támogatás mértéke: 100 %

#kapcsolódó

Gyors ütemben újul meg környezetünk!

Gyors ütemben újul meg környezetünk!...

Jelentős út, járda, és kerékpárút fejlesztés valósul meg városunkban. A program...

Hol újulnak meg utak, járdák Nyíregyházán?

Hol újulnak meg utak, járdák Nyíregyházán?

JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ ÚT-JÁRDA-KERÉKPÁRÚT FEJLESZTÉSI PROGRAM