ÉPÜL A JÉGPÁLYA

ÉPÜL A JÉGPÁLYA

Jégpálya épül Nyíregyházán. A Szabolcsi Jégsport Egyesület és Nyíregyháza Önkormányzata közösen valósítja meg azt a beruházást, ami a téli sportok szerelmeseinek biztosít modern, kulturált környezetet. Az István utcai létesítményt várhatóan a tél második felében vehetik birtokukba a mozogni vágyók.



Három éves előkészítő folyamat után elkezdődtek a munkálatok az István utcán, ahol a város jégpályája épül. A Szabolcsi Jégsport Egyesületet a városvezetés is támogatja a projekt megvalósításában, amely a városlakóknak biztosít lehetőséget a téli sportoláshoz egy olyan létesítményben, amely a kor követelményeinek megfelel. A közgyűlés határozatát követően két évvel ezelőtt tervezéssel indultak a munkálatok, majd 2017 augusztusának végén elindult a beruházás. A földmunkákat követően megtörtént a tartószerkezet alapozása.


Egy hónapon belül megérkezik a tartószerkezet is, amely már látványos munkafolyamatokat eredményez. A jégpálya fedett, de oldalt nyitott létesítmény lesz. A beruházás 70 százalékban TAO forrásokból, 30 százalékban pedig a város önerejéből, összesen 500 millió forintból valósul meg. A jégpályára nagy szükség volt Nyíregyházán. – Ez egy körülbelül negyven éve húzódó kérdés. Gyermekkorunkban nagyon sokat jártunk Nyíregyházára, a a teniszpálya helyére, a jégpályára. A téli sportok szerelmeseinek gyakorlatilag ez volt az egyetlen hely, ahol találkozhattak. Illetve a városlakók részéről is egyre nagyobb volt az igény arra, hogy a mobil jégpálya helyett egy sokkal kulturáltabb, a kornak megfelelőbb létesítményt kapjanak. Ezért is gondolkodtunk el ezen a lehetőségen – árulta el Szabóné Éva, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

 

A szezonális jelleggel, sokban az időjárástól függő jégpálya működése többcélú lesz. Napközben óvodák és iskolák használhatják mindennapos testnevelés órákra, délutánonként a 2006 óta működő Szabolcsi Jégsport Egyesület tartja majd ott edzéseit, este pedig a nagyközönség is korcsolyázhat.

 

ME.

#kapcsolódó

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt C-vitamint Nyíregyháza polgármestere

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt...

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt C-vitamint Nyíregyháza polgármestere

Nyíregyháza az egyik legboldogabb város!

Nyíregyháza az egyik legboldogabb város!

Nyíregyháza az egyik legboldogabb város!