Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

 Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

Stockholm, Göteborg, Tokió és Korea után most Magyarországon, Budapesten került megrendezésre a Molecular Frontiers Sympozium szeptemberben. Iskolánk két diákja Korpai Nóra és Répási Marcell is meghívást kapott az előző tanévben megrendezett Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen elért kiemelkedő teljesítményükért.

Kísérőtanáraikkal, Hajdu Brigittával és Sarka Lajossal vehettek részt a rendezvényen, ahol érdekes előadásokat hallgathattak meg a legújabb kutatási eredményekről. Az idei esemény témája a „Fehérjék a gyógyszertudományban” volt.


A helyszín az ELTE TTK „Gömbelőadója”, ahol a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja, a Svéd Királyi Akadémia és az ELTE közös szervezésében több száz középiskolai tanuló és kísérő tanáraik, valamint egyetemisták és oktatók hallgatták a Nobel-díjas tudósok, Sir Tim Hunt, Arieh Warshel és Kurt Würthrich, valamint komoly szaktekintélyek előadásait angol nyelven. A szimpózium fő célja, hogy felhívja a figyelmet a molekuláris tudományok jelentőségére és felkeltse a fiatalabb (16-23 éves) korosztály tudományok iránti érdeklődését.


Az előadások után a résztvevő tanulók plakátot készítettek egy-egy tudós életéről, kutatási területéről, amit az előadók később meg is szemléltek és egy-egy rövid társalgásra is lehetőség volt a kutatókkal. A jó hangulatú és rendkívül színvonalas rendezvény, a Nobel-díjas tudósokkal való találkozás és beszélgetések örökké emlékezetesek maradnak számunkra.

#kapcsolódó

Christmas around the world

Christmas around the world

....avagy karácsonyi rendhagyó angol óra a Kölcseyben

Szalagavató az Eötvös Gyakorlóiskolában

Szalagavató az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium...