ÚJ KÉPZÉSEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI KARON

ÚJ KÉPZÉSEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI KARON

Két új képzéssel bővül a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. A 2017/18-as tanévtől az egészségügyi szociális munka mesterszak angol nyelvű képzésében 18 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait. A határon túl élő magyar fiatalok felsőfokú képzését szolgáló program keretében pedig Beregszászon indított ápoló szakot a Kar.

18 ÚJ DIÁK

 

Két új képzéssel bővült a 2017/18-as tanévtől a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az egészségügyi szociális munka mesterszak angol nyelvű képzésében 18 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait. A Nigériából, Jordániából, Szíriából, Egyiptomból és Bangladesből érkezett hallgatók közül ketten a Stipendium Hungaricum, 15-en a Magyar Kormány által idén alapított Keresztény Fiatalok Ösztöndíjprogramjának támogatásával folytathatják angol nyelvű tanulmányaikat a karon. Egy hallgató tanul Nyíregyházán önköltséges formában. Valamennyien rendelkeznek alapdiplomával, amit egészségtudományi területen szereztek.

 

A DEBRECENI EGYETEMEN TANUL A LEGTÖBB KÜLFÖLDI

 

Az országban a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb külföldi állampolgár. Jellemzően angol nyelvű orvosi képzésben vesznek részt, de sokan tanulnak a természettudományi szakokon, és gyógytornásznak is.

Dr. Semsei Imre, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar dékánja kifejtette, a Debreceni Egyetem alapvető stratégiája, hogy szeretné megtartani, illetve megduplázni az itt tanuló külföldi hallgatók számát. Ebben az értelemben a kar a saját eszközeivel tud hozzájárulni ehhez a célhoz.

 

HIÁNYPÓTLÓ KÉPZÉS NYÍREGYHÁZÁN

 

A hiánypótló, angol nyelvű képzés rangot jelent az Egészségügyi Karnak. A külföldi hallgatók a Debreceni Egyetem Külkapcsolati Irodáján keresztül érkeztek Nyíregyházára. Két tanévet töltenek el a szabolcsi megyeszékhelyen.

Aese Agaigbe vendéghallgató azt mondta, azért szeretett volna Magyarországon tanulni, mert a magyar oktatás megelőlegezi neki azt a tudást, amire szüksége lesz akkor, amikor visszatér az országába, Nigériába. A hallgató hozzátette, a magyar oktatásnak köszönhetően olyan tudásra tehet szert, amit a későbbiekben fel tud használni.

 

KÉPZÉS BEREGSZÁSZON

 

A külföldiek beilleszkedését két, szociális munka alapszakos hallgató segíti. A képzést jövőre is meghirdetik, hiszen a felmérések alapján szükség van rá. Az Egészségügyi Kar kínálatát bővíti még a Magyar Kormány által támogatott, a határon túl élő magyar fiatalok felsőfokú képzését szolgáló program keretében megvalósuló ápoló képzés is, amit Beregszászon valósítanak meg a 2017/18-as tanévtől. A képzésszervezés új infokommunikációs technikák alkalmazásával valósul meg annak érdekében, hogy az oktatók ne utazzanak sokat. Nappali formában 13-an, levelező tagozaton pedig 15-en kezdték meg tanulmányaikat 2017 szeptemberében.



ME.

fotó:internet

#kapcsolódó

INCZÉDYS NYÍLT NAPOK

INCZÉDYS NYÍLT NAPOK

Hétfő és kedd délelőtt nagy számú érdeklődőt fogadtunk iskolánk dísztermében....

Idén is lesz Nyuszi futás

Idén is lesz Nyuszi futás

Idén március 31-én lesz a Nyuszi futás a Városi Stadionban. Lesz nyuszi tánc,...