Saját mesekönyve lett Nyíregyházának

Saját mesekönyve lett Nyíregyházának

Olvasd el a történetet, hogy jött létre a könyv!

Páylázatból mesekönyv lett!


A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár  az egyik legkedveltebb szépirodalmi műfaj megalkotására, meseírásra kérte a helyi alkotókat. Meseíró pályázatot hirdettek életkori megkötés nélkül.

"A pályázatra 10 mese érkezett. Az alkotók között általános, középiskolás diákok és felnőttek egyaránt voltak. Volt olyan mese, amelyet az élet szült, de olyan is, amely a betűdementorok varázslatos világba repíti az olvasóját. Több mese is kötődik a könyvtárhoz, vagy a könyvtári manókhoz, amelyek egy ideje beköltöztek a Vécsey Utcai Fiókkönyvtárba. Nyíregyházához kötődő interaktív mese is érkezett egy elismert kortárs írónőtől."

A meséket mesekönyvbe szerkesztették Nyíregyháza mesekönyve címmel, melyet a Népmese Napján kapnak meg a szerzők, köszönetképpen a varázslatos, gyönyörű mesékért. Néhány kötet a központi és fiókkönyvtárak állományát gyarapítja, érdemes őket keresni a könyvtárak polcain. Köszönet illeti a szerzőket: Balogh Bettinát, Erdős Renátát, Iván Tamást, Kántor Anettet, Máté Dalmát, Szőkéné Kádár Alettát, Tamaskovics Róbertet, Trembácz Éva Zsuzsannát, Virgo Özsébet, Virgo Sámuelt.




civishir.hu


#kapcsolódó

Teöreök Aladár Országos Tanulói Verseny

Teöreök Aladár Országos Tanulói Verseny

A Nyíregyházi Ridens tanulói sikeresen vettek részt a Teöreök Aladár Országos...

Érdekes kiállításon jártak az Aranyból

Érdekes kiállításon jártak az Aranyból

A 4/10. osztály a Testünk a csoda című kiállítást tekintette meg a Váci Mihály...