Nyitva volt az Arany-kapu!

Nyitva volt az Arany-kapu!

Az Arany kínálata: Innovatív, támogató, gyermekcentrikus tantestület, igyekvő, sokrétű munkát végző szülői közösség, lehetőség a versenyzésre, jó érettségi eredmények, színes diákévek.

Szeptember 28-án, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium nyílt napján Kiss Lászlóné általános igazgatóhelyettes köszöntötte az aulában összegyűlt több száz érdeklődő diákot, pedagógus kollégát és szülőt.

Beszélt a 41 éves, a kezdetektől uszodával rendelkező, így a városban egyedülálló intézmény iskolaszerkezeti megújulásairól, a tanulói és szülői igényekhez folyamatosan alkalmazkodó oktatási kínálatról: a hagyományosan kiemelkedő sportélet mellett előtérbe került az emelt informatikai, természettudományos és idegen nyelvi képzésről. Aki itt kezdi meg tanulmányait, olyan nagy elődök nyomdokain haladhat, mint dr. Szabó Tünde sportállamtitkár vagy Kökény Roland olimpiai bajnok, de számos jogász, mérnök, orvos is kikerült már az iskola falai közül. A jelenlegi tanítványok közül példaképül tekinthetünk Szurovcsák Ivett, Hadházi Dóra eredményeire, a drámások arany minősítésére vagy a MOB által támogatott fiú kézilabdacsapat országos 3. helyezésére.

Medvéné Kendi Tímea, a gimnáziumi tagozat igazgató-helyettese tájékoztatta az egybegyűlteket a regisztráció rendjéről, a nap programjáról: a 30 perces tanórák végén az iskolai életet bemutató prezentációt tekinthetnek meg az érdeklődők, kötetlen beszélgetés várja őket a teaházban, majd az ötödik órában Izlandon, Svédországban és Angliában egy-egy tanévet eltöltő tanulók élménybeszámolóját hallgathatják meg.

A tanórák előtt egy izgalmas burleszkfilm vezette körbe az iskolába látogató vendégeket, amelyet a dráma tagozatos diákok készítettek. Nagy sikere volt a tanfelügyelőnek vélt álruhás Mátyás királynak.

16.30-tól szülői értekezletre várták az érdeklődőket az Arany János Gimnáziumban.

 

#kapcsolódó

Jelmezverseny és „Fantáziaország” a Krúdyban

Jelmezverseny és „Fantáziaország” a...

„Itt a farsang, áll a bál!”

Verébavató a Zrínyiben

Verébavató a Zrínyiben

A szokásos jó hangulat jellemezte az október 7-én, pénteken megtartott verébavatót...