Hétvégi sütike - Snickers

2017.09.29.
Ha szereted a Snickers csokit, ez a recept tuti, hogy neked szól! Próbáld ki és ha megsütötted, küldj nekünk képet róla!

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 tasak sütőpor
  • csipetnyi só


A krémhez:


    • 20 dkg cukor
    • 2 dl víz
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 tojás
    • 3 evőkanál cukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 3 dl habtejszín
    • 15 dkg vágott dió


Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vizet, a mixer magas fokozatát használva összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját és az olajat is hozzáadjuk, közben folyamatosan kavarjuk.

A lisztet, a sütőport és a diót is hozzákeverjük, jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

A tészta nem nő meg magasra, de ettől nem kell megijedni. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni és kettőbe vágjuk.

A cukrot egy edénybe öntjük és lassú tűzön karamelizálni kezdjük, majd felöntjük a vízzel, de legyünk óvatosak, mert habzani fog. Amikor elkezd szirupossá válni, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. A tojást felverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd a kihűtött karamellszirupot. Majd lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett főzzük, amíg sűrű, pudingszerű lesz.

A tűzhelyről levéve hozzákeverjük a vajat és kihűtjük. A krémből félreteszünk három kanálnyit. A habot felverjük és lassan hozzáadjuk a karamellkrémet, jól összekeverjük. A felaprított diót egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odaég.

Tálcára teszünk egy lapot és a krém háromnegyedét rákenjük, befedjük a másik lappal és rákenjük a maradék krémet. A megpirult, de kihűlt diódarabokat rászórjuk, majd a félretett karamellkrémet habzsákba töltjük, vagy egy kanál segítségével rácsorgatjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.

Forrás: ketkes.com