Új színben tündököl a tornapály

Új színben tündököl a tornapály

Befejeződött a szabadidő komplexum felújítása a Sóstói-erdőben. A nyíregyháziak kedvelt kikapcsolódási helyszíne 25 millió forintból újult meg. A korszerűsítés azért vált szükségessé, mert a játszótér, a tornapálya, a körszín és a színpad, valamint a szalonnasütők zöme 10 év alatt elhasználódott, megrongálódott.



RÉGI-ÚJ POMPA

 

A nyíregyháziak kedvelt kikapcsolódási helyszíne új információs ponttal segíti a pihenni, sportolni vágyókat. A Sóstói-erdőbe érkezők most már táblák segítségével tájékozódhatnak, az információs ponttól például 100 méterre található a kondikert, amelyet szintén felújítottak. Az elhasználódott eszközök régi-új pompájukban várják a sportolni vágyókat. A szabadtéri kondipark mellett pedig a körszínt is felújították, a héjazatát lecserélték, vele szemben pedig a színpadot is lefestették. A rendezvények kiszolgálása érdekében a villamos hálózatot is fejlesztették a szabadidő komplexumnál, valamint új víznyerő helyeket alakítottak ki a tűzrakóhelyek közelében. Öt új szalonnasütő is várja az erdőjárókat, kikapcsolódni vágyókat.

 

JELENTŐS, IDŐTÁLLÓ FEJLESZTÉS

 

A felújítási munkálatokat a NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból, mintegy 25 millió forintból végeztette el – mondta Tölgyfa Gábor. Az erdészeti igazgató hozzátette, a tornapályát 2007-ben hozták létre abban a formájában, amiben ma is tündököl. Játszóteret, körszínt, színpadot, kiszolgáló helyeket, kondikertet hoztak akkor létre. Tíz év eltelt, így elhasználódtak az eszközök - elérkezettnek látták a felújítást. Annak keretén belül például elbontották a csúszdadombot. Helyére egy teljesen új, háromszintes csúszdás játszóvárat építettek. A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola elsős kisdiákjai hétfőn délelőtt már kipróbálták az új játékot. A NYÍRERDŐ Zrt. azt kéri a Sóstói-erdőben pihenőktől, hogy vigyázzanak a szabadidő komplexumra, hiszen így sokáig szolgálhatja a városlakók kikapcsolódását.



Dér Vivien

#kapcsolódó

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot!...

Elkezdődtek a Vasvári Pál Gimnázium felújításának munkálatai. Az intézmény...

BEMESEK ÉS GÁRDONYISOK VETTÉK BE SZIGLIGET VÁRÁT

BEMESEK ÉS GÁRDONYISOK VETTÉK BE SZIGLIGET...

A Bem József Általános Iskola és Gárdonyi Géza Tagintézményének közel száz...