Hódít az e-sport Nyíregyházán is

Hódít az e-sport Nyíregyházán is

Versenyt is szerveztek az érdeklődőknek!

    Idézők Könyvtára IV.



A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a keleti országrészben élő fiataloknak a videojáték világának megismerésére. Továbbá célunk az eSport és a videojátékok népszerűsítése és megismertetése a laikus közösséggel.


2017.10.08. (vasárnap) Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

Negyedik alkalommal szerveztük meg az Idézők Könyvtára rendezvényt. Most, sokkal több versennyel, magasabb nyereményalappal és meghívott vendégekkel tettük színesebbé a programot.

Reggel 9-kor már több mint 70 fiatal várt a könyvtár bejáratánál arra, hogy versenyezhessenek kedvenc videójátékaikkal. 10 órakor, a megnyitó után, rögtön kezdetét vette a League of Legends 5v5 bajnokság bronzmérkőzése, amelyet a helyszínen követhettek a résztvevők, majd ezt követve a döntő mérkőzésekre került sor, amelyet online is követhettek a rajongók. Eközben Legaue of Legends és Hearthstone 1v1 bajnokságon mérhették össze tudásukat, a mérkőzés szüneteiben pedig folyamatos nyereményjátékkal készültünk a résztvevők számára.



Rengeteg ajándékot osztottunk ki. A League of Legends 5v5 bajnokság győztes játékosai, először az Idézők Könyvtára rendezvénysorozat alatt, átvehették az „Idézők Könyvtára vándorserleget”. A legjobb játékosokat külön is díjaztuk.

A rendezvényen előadást tartott Csatári Emese, aki a videójátékos társadalomról tartott prezentációt. Több fiatal is érdeklődve figyelte a bemutatót. Délután, Csepo érkezett közénk, aki egy fiatal megyebeli YouTube videós. Ő, a videózásról, a múltjáról és terveiről beszélt. A résztvevő fiatalok aktív párbeszédet folytattak vele, és rengeteget megtudhattak a videózásról.

Szinte folyamatosan használták a fiatalok a helyszínen kihelyezett Samsung Gear VR eszközöket, amelyeket a Telenor ajánlott fel a rendezvényre, és az Xbox konzolt, amelyet az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér ajánlott fel.



A virtuális valóság szemüveg idén is lenyűgözött mindenkit, aki kipróbálta. Fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálták a számukra ideális virtuális élményt.
Az Idézők Könyvtára rendezvénysorozat életében, ezzel egy új korszak kezdődött, ugyanis ez volt az első rendezvényünk, amikor a könyvtár teljes területét képesek voltunk használni. Az első emelti oktatótermet, ahol az 1v1 LoL bajnokság futott, a második emeleti konferencia és kamaratermet, ahol a vetítések, az előadások és nyereményjátékok mentek, a médiatárat, ahol a Hearthstone 1v1 bajnokságot valósítottuk meg és a könyvtár több olyan részét, ahol az informatikai háttér működéséről gondoskodtunk. Külön kiemelendő, hogy idén először komolyabb technikai felszerelést sikerült szereznünk, így sokkal nagyobb gépparkkal, online közvetítéssel és fejlett informatikai infrastruktúrával.



Az Idézők Könyvtára eseményre rengeteget készültünk, és rengeteg partner bevonásával sikerült megvalósítani olyanra amilyenre sikerült. Úgy gondoljuk, hatalmas előrelépést tettünk a rendezvénnyel, és reméljük tavasszal még jobbra sikerül majd megszervezni.

Idén több mint 110 fiatal vett részt a rendezvényen. Több mint 60 LoL játékos és több mint 25 HS játékos küzdött azért, hogy ő legyen a legjobb.

Tavasszal ismét visszatérünk a könyvtárba, azonban már most komoly terveink vannak a tavaszi IK-val kapcsolatban.
A szervezőről:

A Gamers for Gamers fiatalok informális csoportja. Célunk a keleti országrészben élő laikus közönség megismertetése az esporttal, továbbá, hogy ingyenese, vagy a lehető legalacsonyabb áron szórakozási lehetőséget biztosítsunk a fiatalok számára. A saját rendezvények szervezésén kívül, 2016 óta partnereink segítségével az ország több pontján segítjük játékostársainkat, hogy videójátékos rendezvényeket hozzanak létre. Idén negyedszer rendezzük meg az Idézők Könyvtára eseményt, amelynek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ad helyet már két éve. A 2017 tavaszán megrendezett rendezvénye összesen 160 fiatal vett részt, akik többek között a PlayStation VR-t is kipróbálhatták, amit a Sony Magyarország díjmentesen biztosított számukra a rendezvény ideje alatt. Szintén tavasszal sikeresen megvalósítottuk a Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában a kollégiumi Diák Önkormányzattal a kollégiumi LoL bajnokságot. Októberben ismét visszatért a rendezvény a könyvtárba, viszont most több mint 200.000 Ft-os nyereményalappal. 2017-ben Budapesten is segítettük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát, akik League of Legends bajnokságot szerveztek.


További információk:
Balogh Bence
Gamers for Gamers főszervező
+36 70 633 4819
balogh.bence@gamersforgamers.eu

#kapcsolódó

GYŐZELEM ITTHON ÉS LENGYELORSZÁGBAN

GYŐZELEM ITTHON ÉS LENGYELORSZÁGBAN

Szabó Hunor a diákolimpia mellett a válogatottban is remekül szerepelt.

Útlezárások Nyíregyházán hétvégén - Jön a V4 kerékpárverseny

Útlezárások Nyíregyházán hétvégén -...

Ilyen még soha nem volt Nyíregyházán.