Nyílt nap a Vécseyben

Nyílt nap a Vécseyben

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye 2017. október 18-án, szerdán reggel 8 órától 10 óráig beiskolázási nyílt napot tart, amelyre az érdeklődő óvodásokat, szüleiket és az óvónőket is szeretettel meghívja.

Az esemény helye: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye, 4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27.

A nyílt napon az iskola tanulóiről kép-és hangfelvétel készíthető, az iskola szülői hozzájárulással rendelkezik.

A nyílt nap célja, hogy betekintést biztosítsunk azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik hozzánk szeretnének járni a 2018/19-es tanévtől. Az új tanévben két párhuzamos, általános tantervű osztályt indítunk.

A nyílt nap menete:

8:00: Veres László, tagintézmény-vezető köszöntője

8:10: iskolaértettségi, beiskolázási tájékoztató. Tartja: Barna Júlia, tanító

8:20: mondókázás, játékos, interaktív foglalkozások. Tartják: Barna Júlia és Soltész Klára, tanítók

9:00: óralátogatások, játékos interaktív tanórák. Tartják: Dalanics Katalin és Szakady Katalin, tanítók

A nyílt napon lehetőség van megismerkedni a tanítókkal és bepillantást nyerni az iskola életébe.


Háttérinformáció az iskoláról:


A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye évtizedek óta Nyíregyháza egyik jelentős oktatási intézménye. Pedagógiai programunkban is hirdetjük, hogy kiemelt célunk az általános emberi és a nemzeti értékek tanulókkal történő megismertetése, elfogadtatása és átadása. Pedagógiai munkánk alapvető feladata, hogy a gyermeki nyitottságra, fogékonyságra, érdeklődésre és aktivitásra építve a személyiségfejlődés szempontjából kiemelten fontos értékeket tanulóink elsajátítsák, és ezek képviselete váljon bennük meggyőződéssé, határozza meg viselkedésüket és magatartásukat.


Az iskolában valamennyien arra törekszünk, hogy tanítványaink gyermekközpontú iskolában szerezzenek maradandó, szép élményeket. Vécsey közi épületünket és iskolánkat szeretik a szülők és a gyerekek, hiszen zöld övezetben vagyunk, a diákok sokat tartózkodhatnak friss, benzingőztől mentes levegőn, a szülőknek pedig nem okoz gondot a parkolás sem. A gyerekeknek intézményünkben lehetőségük van sportolásra (labdarúgás a Bozsik-program keretein belül, kosárlabda: Dobd a kosárba! Program, de szivacskézilabda és tollaslabda foglalkozás is a gyerekek mozgását segíti), de szakképzett táncpedagógusok a néptánc és a népi kultúra sokszínű világába is bevezetik a hozzánk járókat. A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai támogatásával végzünk hagyományőrző, értékteremtő tevékenységet.


Az iskolában két tornateremben folyik a testi kultúra fejlesztése. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a napjainkban oly fontos informatikai tudás átadására, diákjaink első osztálytól tanulói laptopok és digitális berendezések segítségével sajátítják el az ismereteket. Az angol nyelvet és az informatikát iskolánkban évek óta első osztálytól oktatjuk. Két jól felszerelt számítástechnika terem, 147 darab tanulói laptop, 100 további laptop, 13 digitális tábla könnyíti a tanítási órákat. Az iskolában tanító pedagógusok lépést tartanak a kor elvárásaival, a korszerű oktatási eszközöket minden órán használják.

#kapcsolódó

Nemzeti konzultáció: fontos, hogyan vélekednek a magyarok

Nemzeti konzultáció: fontos, hogyan...

Nemzeti konzultáció: fontos, hogyan vélekednek a magyarok

Dolgozz te is a Hübner-H Kft-nél - Jelentkezz most! Részletek a cikkben!

Dolgozz te is a Hübner-H Kft-nél -...

Dolgozz te is a Hübner-H Kft-nél - Jelentkezz most! Részletek a cikkben!