ÚJABB JÁTSZÓTÉR ÚJULT MEG

ÚJABB JÁTSZÓTÉR ÚJULT MEG

Átalakították és bővítették a Dohány utcai játszóteret. A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy négytornyú, többfunkciós játékot építettek. Mászóháló, alagút és két csőcsúszda is várja a gyerekeket, a játszóteret pedig gumi ütéscsillapító burkolat teszi biztonságosabbá. A fejlesztés nettó 10,2 millió forint értékű.

A gyerekek is megköszönték

Az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai táncos-zenés műsorral köszönték meg a Dohány utcai játszótér felújítását. Ballai Laura diák azt mondta, ők a környéken laknak és nagyon szereti a felújított játszóteret. Általában hintázik, de nagyon örül annak, hogy végre van egy kosárlabdapalánk is.

Átalakították és bővítették

A Dohány utcai fejlesztés már tavaly elkezdődött – mondta Jeszenszki András. Az önkormányzati képviselő azt mondta az átadóünnepségen: először kondiparkot alakítottak ki, valamint növelték a hinták számát a játszótéren. Most pedig – az itt lakók nagy örömére – befejeződött a játszótér felújítása, bővítése.



A gyerekekért...

Sok fejlesztés, beruházás azért valósul meg Nyíregyházán, hogy a gyerekek egészségesen fejlődhessenek – erről már a város polgármestere szólt. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, jövő tavasszal a bölcsőde-, óvoda- és iskolafelújítások elkezdődnek. Ezen kívül nagyon fontos a mozgás; a Dohány utcai játszótér már a 29. új játszótér, amit az elmúlt 4 év alatt építettek, nagyon sokat pedig felújítottak a városban. Sok játszótérnél, többek között a Dohány utcainál is van kondipark, hiszen arra is törekszik a város, hogy a szülők, nagyszülők a gyerekekkel együtt tudjanak játszani, mozogni – tette hozzá a polgármester.


Színes, modern játékok

A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy négytornyú, többfunkciós játékot építettek. Mászófal, mászóháló, láncos átjáró, alagút és két csőcsúszda is várja a gyerekeket - a játszóteret pedig gumi ütéscsillapító burkolat teszi biztonságosabbá. Ignéczi Csabáné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a fejlesztés nettó 10,2 millió forint értékű. A modern játékok mellett pedig új padokat és hulladékszelencéket is kihelyeztek, ezzel is próbálják a gyerekeket a környezettudatosságra nevelni.



Lufik szálltak

A Dohány utcai játszóteret nem szalagátvágással, hanem héliumos lufik elengedésével avatták fel. Az eseményen elhangzott, hamarosan a kertvárosi Kőris utcai játszótér is megújul.

Dér Vivien

#kapcsolódó

Újabb hat óvoda újul meg

Újabb hat óvoda újul meg

Újabb óvodák komplex fejlesztését valósítja meg az önkormányzat 700 millió...

Várják az utcabizalmikat az ötmilliárdos útfejlesztéshez

Várják az utcabizalmikat az ötmilliárdos...

Az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztályának tájékoztatása...