Megvannak a döntősök

Megvannak a döntősök

Hétvégén rendezték meg a Like 3 tehetségkutató versenyt a Váci Mihály Kulturális Központban. Összesen 47 versenyző mérettette meg magát az előválogatón, ének és tánc kategóriában. A továbbjutók idén egyből a döntőbe kerültek, amelyre december másodikán kerül sor. A nyertesek értékes díjakkal gazdagodnak és számos fellépési lehetőség is vár rájuk.




Idén is rendkívül színvonalas produkciókat nyújtottak a versenyzők, a már harmadik alkalommal megrendezett Like elnevezésű, nyíregyházi tehetségkutató versenyen előválogatóján, amelyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Váci Mihály Kulturális Központ közösen szervezett meg. 47 nevezés érkezett be összesen, ének és tánc, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

 


NŐTT A SZÍNVONAL

 

- Ha valaki ma ellátogatott és megnézte a műsorokat, azt látja, hogy ezek a nyíregyházi, Nyíregyházán tanuló fiatalok nagyon tehetségesek. Az imént beszélgettem itt többekkel és volt, aki már részt vett az előző két versenyen, és azt tudja mondani, hogy egyre magasabb a színvonal. Sokan is jelentkeztek, nagyon jó produkciókkal. A zsűrinek mind a két kategóriában nagyon nehéz a dolga - mondta el Mészáros Szilárd a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

 

A zsűrinek nehéz feladata volt az előadások értékelésénél, voltak a megszokottól eltérő műfajok, de ez jó lehetőséget biztosított a tapasztalat szerzésre és arra, hogy kipróbálják magukat nagy közönség előtt azok is, akik eddig még nem léptek fel.

 


MINDENKINEK ÖRÜLTEK

 

- Engem mindig lenyűgöznek a gyerekek. Egyrészt azoknak is a bátorsága, akik talán tudják magukról, hogy még nem egy kiforrott ének hanggal rendelkeznek, de itt vannak, eljönnek és az, hogy kiállnak emberek elé, az egy nagyon-nagyon pozitív dolog, úgyhogy mindenkinek kifejezetten örülünk – mondta el Zentai Edit, a zsűri egyik tagja.

 

A versenyzők között voltak olyanok, akik csak iskolai keretek között énekelnek, volt olyan fiatal is, aki már kis iskolás kora óta komolyan veszi a hangjának képzését.

 

- Az ének a világon a legfontosabb az életemben. Nem tudok nélküle élni, egyszerűen imádok zenét hallgatni, egyszerűen imádok mindent, ami a zenével kapcsolatos – mondta el Bereznai Boglárka, az egyik versenyző.

 


VISSZATÉRŐ VERSENYZŐK IS VOLTAK

 

Visszatérő indulók is részt vettek a megmérettetésen, sőt tavalyi nyertesek is próbálkoztak új előadási formációval és ez alkalommal is eredményesen szerepeltek.

 

-Tavaly én egyedül voltam és az ifjúsági ének kategóriát én meg is nyertem. Most úgy gondoltuk, hogy ketten próbáljuk meg, kíséretre teljesen más, mint zenei alapra énekelni – mondta el Tordai Emese.

 

Az elődöntő után, egyből a döntő következik, amelyre december másodikán kerül sor szintén a Váci Mihály Kulturális Központban. Akkor 23 produkcióval állnak majd színpadra.


A döntősök névsora:


felnőtt tánc kategória

Szabolcs Diák Sport Egyesület

Life Crew

Lakatos Ramón

Glam Crew

Farkas Evelin és Raffael István

Lakatos József István

 

ifjúsági tánc kategória

Nyíregyházi Táncklub

Golden Era Junior

Magera Regina, Balla Gréta

No Comment Tánciskola

Gold Dance Group

 

felnőtt ének kategória

Inverzio

Kálmándi Fanni

Gurbán Balázs

Szabó Róbert

Mészáros Dóra

Rozsáyi Márkó

Volf Delila

 

 ifjúsági ének

Boda Izabella

Ádám Tamás

Tordai Duo

Kulcsár Hanna

Istenes Márk



#kapcsolódó

A 16 000 kötetes, felbecsülhetetlen értékű könyvtárat rendezik a felújított Kállay-házban

A 16 000 kötetes, felbecsülhetetlen...

A 16 000 kötetes, felbecsülhetetlen értékű könyvtárat rendezik a felújított...

VERÉBAVATÓ A WESSELÉNYIBEN

VERÉBAVATÓ A WESSELÉNYIBEN

A Nyíregyházi SzC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma...