CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

65 millió forint értékben kapott új, csúcstechnológiás eszközöket a Jósa András Oktató Kórház Urológiai Osztálya. Az új C-karú röntgenkészülék és a hozzá kapcsolódó műtőasztal országos szinten is egyedülálló. Használatukkal tovább fejlődik, korszerűsödik az ellátás és nő a betegbiztonság a kórházban.

Egy 50 millió forint értékű C-karú röntgenkészüléket és egy hozzá kapcsolódó 15 millió forint értékű műtőasztalt vehetett birtokba a Jósa András Oktatókórház Urológiai Osztálya. Az új berendezésekre azért volt szükség, mert a régiek már elavultak, korszerűtlenek voltak. A megvásárláshoz szükséges összeget az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosította.

Nőtt a betegbiztonság


– Egy szakmának, ha biztosítva vannak a tárgyi feltételek a gyógyításhoz, akkor az egy nagyon komoly előrelépést jelent. A komoly szakmai munkát végző Urológiai Osztályunkra egy olyan újabb eszközt sikerült beszerezni, amivel még biztonságosabbá tudjuk tenni a betegellátást, illetve a dolgozóinknak is biztonságot jelent – mondta el Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Dr. Adányi József, az Urológiai Osztály osztályvezető főorvosa mutatja az új eszközöket. A röntgenkészülék országos szinten az egyik legmodernebb és legnagyobb teljesítményű. Nagy felbontású, magas minőségű képet ad, ez létfontosságú az endoszkópos, laparoszkópos beavatkozások során. A műtőasztal karbonszálas, teherbírása 450 kilogramm. Magassága szélesebb tartományban állítható, mint egy hagyományos, ezért a páciens megfelelő pozicionálására optimális, ami jelentősen növeli a beavatkozások biztonságát.


Hamarosan új MR készülék is érkezik

– A régi készülékek teljesen elavultak, használhatatlanná váltak az elmúlt időben, úgyhogy szükségünk volt új készülékeknek a beszerzésére. Ez jelentős lépés volt, hiszen nem csak egy új készüléket kaptunk, hanem egy sokkal modernebbet, amivel még hatékonyabban tudjuk a betegeinket ellátni – mondta el Dr. Adányi József az Urológiai Osztály osztályvezető főorvosa.

Az új műszer további előnye, hogy a nagy teljesítménye ellenére minimális sugárterhelést jelent a betegek és a kezelő személyzet számára. A kórházba hamarosan új MR készülék is érkezik, előreláthatólag novemberben már megkezdhetik vele a diagnosztizálást.

#kapcsolódó

Minden megújult: rá sem lehet ismerni a nyíregyházi óvodákra, bölcsődékre!

Minden megújult: rá sem lehet ismerni...

Hét óvoda és egy bölcsőde újult meg szeptemberre Nyíregyházán.

50 éves a pilótaképzés Nyíregyházán

50 éves a pilótaképzés Nyíregyházán

50 éves a pilótaképzés Nyíregyházán. A jubileum alkalmából a Nyíregyházi Egyetem...