Ősz bőrszépítő gyümölcskúra

Ősz bőrszépítő gyümölcskúra

Mindannyian szép, makulátlan arcbőrre vágyunk, viszont ennek eléréséhez nem mindig a drága kozmetikumok és kezelések a megfelelőek, hanem elég egy kicsivel több tudatosság a táplálkozás terén.

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket mindenképp fogyaszd rendszeresen, ha szép arcbőrt szeretnél!

1. Citrus-félék: A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása, mint például a citrom, a narancs és a grapefruit segítenek helyreállítani a bőr normális szerkezetét, de a ráncok kialakulását is nagyban gátolják, arról nem beszélve, hogy gyulladáscsökkentő hatásuk van. Én legtöbbször frissen facsarva fogyasztom az összes citrus-félét, de nyáron a vizembe is szoktam tenni citrom és narancskarikákat.



2. Paradicsom, sárgarépa: A piros és narancssárga zöldségek béta-karotint tartalmaznak, amely az A-vitamin elővitaminja. Antioxidáns hatása révén véd a sejtkárosodástól, valamint a pattanások kialakulásával szemben, ezért is alkalmazzák számos akne elleni gyógyszerben.


3. Gránátalma: A gránátalma leve és magjai serkentik a bőr kollagéntermelését, amelynek köszönhetően feszes és pattanásmentes lesz az arcunk. Reggelire tökéletes egy kis zabpehellyel és tejjel, így nemcsak a bőrödnek teszel jót, hanem a napod is sokkal jobban fog indulni.



4. Áfonya: Az én egyik nagy kedvencem igazi vitaminbomba, mivel (kevesen tudják) jóval több értékes anyagot tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcs. Az áfonya szintén erős antioxidáns és antibakteriális hatású, C- vitamin tartalmának köszönhetően. Tökéletes táplálék a zsíros bőrűek számára. Vérkeringést serkentő hatása miatt az arcod egészséges és pirospozsgás lesz.




noizz.hu

#kapcsolódó

HA PLAYSTATIONÖD VAN, IDÉN LEGALÁBB SZÁZEZER FORINTOT KÖLTESZ MAJD JÁTÉKRA

HA PLAYSTATIONÖD VAN, IDÉN LEGALÁBB...

Nem célunk beszállni az amúgy értelmetlen és buta fanboyháborúba arról, hogy...

VÁLOGATÓS BISZTRÓ – AZ EGÉSZSÉGES ÍNYENCEKNEK

VÁLOGATÓS BISZTRÓ – AZ EGÉSZSÉGES ÍNYENCEKNEK

A Válogatós Bisztró könnyű, változatos, és ami a legfontosabb, egészséges ételeket...