Autótechnika kiállításon voltak a bánkisok

Autótechnika kiállításon voltak a bánkisok

Idén is meglátogattuk az AUTOMOTIVE HUNGARY és AUTÓTECHNIKA kiállítást.

ár hagyománynak tekinthető, hogy iskolánk végzős autós tanulóival évről – évre megtekintjük ezt a neves nemzetközi járműipari beszállítói és járműfenntartó-ipari rendezvényt, ahol a hazai járműgyártás teljes spektruma is képviseltette magát. Idén október 19-én utaztunk Budapestre, hogy részt vegyünk a négynapos program szakképzést előtérbe állító napján.

Ebben az évben az e-mobilitás került előtérbe a legtöbb kiállító standján. Az elektromos hajtású járművek, vagy a hibrid megoldások már a napjaink technikáját is képviselik, de minden gyártónál az elektromos hajtás előretörése tapasztalható. Nagyon ötletes volt pl. az a „félbevágott” Nissan Leaf, mely az elektromos hajtás minden részegységét kitűnően szemléltette.

Megjelent az autonóm autók technikája is a kiállításon. Az önvezető autóról is szerezhettek ismereteket diákjaink.

A nap folyamán több tervezett, vagy rögtönzött előadáson is részt vettek tanulóink. Így meghallgattuk a NAV-JAF hamisítás elleni munkájáról szóló beszámolót, részt vehettünk az oktatási területet érintő előadásokon (A szakképzés és a felnőttképzés fejlesztésének irányai, Green Wheels nemzetközi projekt Oktatási anyag készítése hibrid és elektromos járművek témakörében), bemutatták nekünk a Miskolci Egyetem Formula Racing versenyautóját, betekintést kaphattunk az Audi motorok technikai megoldásaiba. A kiállítók szakmai bemutatókat is tartottak a műszertechnika és a szerszámok használatával kapcsolatban.

Az Audi, Mercedes, Opel, Suzuki kiállító területein több új modellt „próbálhattak ki” tanulóink, de megismerhették a Rába katonai terepjáróit és a Modulo autóbuszcsaládot is.

Néhány kiállító standján kedvezményes vásárlási lehetőség volt, melyet szerszámvásárlással több diákunk ki is használt.

Sok új információval, reklámanyaggal gazdagodva tértünk haza a nap végén.

#kapcsolódó

Kettős kölcseys siker

Kettős kölcseys siker

A Nyíregyházi Egyetem 2017. november 28-án rendezte meg a Mizser Lajos megyei...

Könyvtárfejlesztés a Bánkiban

Könyvtárfejlesztés a Bánkiban

Pályázaton nyert a Bánki