ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT BÖRZE

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT BÖRZE

Közel húsz szervezet bemutatkozásával, nagyszabású Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét szervezett a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület. Az eseményen a diákok, a szülők és a pedagógusok megismerkedhettek azokkal a fogadószervezetekkel, ahol teljesíthetik a kötelező közösségi szolgálatukat.




A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezte a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét. Az egyesület 15 éves megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a fiatalok önkéntességére, és annak megismertetésére az ifjúsággal. 

 „Az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzének a legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon arra, hogy a fiatalok számos fogadóintézményt megismerjenek egyszerre egy helyen. Ne kelljen nekik több helyszínre elmenni, hanem itt egyszerre 17 olyan civil szervezet, állami, önkormányzati fogadó intézmény tudja őket információval ellátni, akik fogadnak középiskolásokat közösségi szolgálat keretében.”

 

Kinek kell közösségi szolgálatot teljesíteni

 

A középiskolai nappali képzésben résztvevő és az érettségi vizsgát 2016. január elsejét követően megkezdő tanulók esetében az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. Az 50 órából az 5 óra felkészítést és az 5 óra lezárást nem egyszerre, hanem a három tanévre arányosan elosztva, a tevékenységek kívánalmaitól függően kell megtartani. A közösségi szolgálatok teljesítéséhez diákot fogadó szervezetek nagyon jó lehetőségnek tartották a börzét.

 

„Mi az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér és a Gamers for Gamers képviseletében vagyunk itt. Nekünk azért fontos, hogy ki tudjunk települni egy ilyen rendezvényre, mert minél több fiatalt szeretnénk elérni. Az a célunk, hogy a fiatalok olyan közösségi szolgálatot teljesítsenek, amilyet ők szeretnének.”

 

 mondta el Balogh Bence, az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér önkéntese.


300 diák látogatott el

 

Tíz oktatási intézmény, 300 diákja vett részt a börzén, ahol mindenki talált számára megfelelő lehetőséget.


„Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskolából érkeztünk, hogy minél több mindent tudjunk meg a szervezetekről, hogy hová lehet menni, milyen érdekességek vannak és, hogy eldöntsük, hogy hová menjünk.”

– mondta el Simkovics Zekő, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola diákja.


A rendezvény sikerére való tekintettel, a szervezők jövőre is megtartják az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét a tervek szerint.

 

#kapcsolódó

10 kg morfium az autóban

10 kg morfium az autóban

10 kg morfium az autóban

Több válságforgatókönyvet is összeállít a pénzügyi akciócsoport

Több válságforgatókönyvet is összeállít...

Több válságforgatókönyvet is összeállít a pénzügyi akciócsoport