MEGÉRKEZETT NYÍREGYHÁZA KARÁCSONYFÁJA

MEGÉRKEZETT NYÍREGYHÁZA KARÁCSONYFÁJA

Megérkezett a Kossuth térre a nyíregyházi karácsonyi forgatag 13 méteres fenyőfája. Az ünnep legfontosabb díszét egy sóstógyógyfürdői ház tulajdonosai ajánlották fel a városnak. Az ünnepvárás jegyében november 25-től január 1-ig várja színes vásári forgatag a városlakókat.

A tűzoltók segítségével vágták ki egy sóstógyógyfürdői ház udvarán az idei nyíregyházi karácsonyi forgatag fenyőfáját. Egy daru kötéllel rögzítette az óriást, majd ezzel emelték át a szállító járműre. A 30 éves, 13 méteres fenyő már kinőtte az udvart, ezért ajánlották fel a ház tulajdonosai. Gellért Sándor elmesélte, a fát édesapja és nagyapja ültette 1987-ben. Már túlnőtte a házat, de nem akarták, hogy a kivágás után tűzifa legyen belőle. Így ajánlották fel a városnak, hogy karácsonykor a nyíregyháziakkal együtt karácsonyfaként gyönyörködhessenek benne. A fenyőt szállító jármű a tűzoltók kíséretében érkezett meg a Kossuth térre, ahol a NYÍRVV Kft. munkatársai már a nem hétköznapi méretű karácsonyfatalppal várták a belváros legfontosabb ünnepi díszét. A szakemberek újra a daru segítségével állították a helyére az óriási fenyőt a Takarékpalota előtt. A város karácsonyfájára a hagyományos piros színű díszítés és több mint 3 km hosszúságú égősor, valamint 33 db óriás szaloncukor is kerül.

Forgatag vendéglátással

A nézelődők azt is észrevehették, hogy a faházakkal már most kialakították a teret a karácsonyi forgatag fogadására. Kovalecz Róbert a NYÍRVV Nonprofit kft. irodavezetője elmondta, az idei forgatagba pályázat útján33 kereskedőt választottak ki, egy részük az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó ajándéktárgyakat, iparcikkeket és kézműves termékeket árul majd, a többiek pedig a vendéglátásról gondoskodnak. A társaság az árusok részére 17 faházat állít fel, a Kossuth téren pedig a Mikulásház, a színpad, a gyerekfoglalkoztató és az adventi koszorú kap helyet.


Ünnepi fényár

Az idei év újdonsága, hogy a Kossuth téri kandeláberek, valamint négy belvárosi fa is díszvilágítást kap, ugyanakkor a jól ismert világító, 3D-s díszfigurák, a faházak tetejére helyezett fényháló, a 106 db oszlopokra szerelt díszfény, a közel 9 km hosszúságú égősor és a Városházát megvilágító jégcsap függöny az idén is ragyogóvá teszi az esti városközpontot. Az ünnepi világítás a karácsonyi forgatag helyszínét, Nyíregyháza főterét, a kapcsolódó utcákat, és néhány városrészt díszíti majd. 
Idén november 25-től január elsejéig várja színes vásári forgatag Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket. Az ünnepi fényeket december 3-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel.

 

#kapcsolódó

A LOMBHULLÁSRA VALÓ TEKINTETTEL EGY KÖTEG ZÖLDHULLADÉKOT TÉRÍTÉSMENTESEN ELSZÁLLÍTANAK

A LOMBHULLÁSRA VALÓ TEKINTETTEL EGY...

Az őszi lombhullásra tekintettel novemberben a biokuka mellől, a kuka tartalmán...

Hazánkban először az Apáczaiban lesz francia kéttannyelvű osztály

Hazánkban először az Apáczaiban lesz...

2020 szeptemberében kezdi majd meg a munkát.