Hétvégi nasi egyszerűen

2017.11.11.
A legfinomabb sajtos kréker 4 hozzávalóból. Ezt neked is ki kell próbálnod!

A mérce 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

– egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (22 dkg)
– 20 dkg trappista vagy edámi sajt lereszelve
– 20 dkg puha vaj
– 1 teáskanál só
– 2 tojás sárgája


Elkészítése:

1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk.

2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.

3. Alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk a formát, majd tetszőleges nagyságú és formájú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.

4. A krékereket sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk, majd egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.

5. Mehetnek is alul-felül sütésprogramon 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 15 percre. Legyen aranyszínű, de ne süssük túl, mert elveszti a vajas-sajtos ízét.

Jó étvágyat!



http://rupanerkonyha.cafeblog.hu