II. VÁROSI VERÉBAVATÓ-Videó!

II. VÁROSI VERÉBAVATÓ-Videó!

Második alkalommal rendezte meg a Városi Verébavatót a Diák-Polgármesteri Iroda, a Mustárház és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az eseményt november 10-én tartották a Váci Mihály Kulturális Központban. A versenyre 14 kilencedikes osztály nevezett. Az első három helyezett értékes díjakat vehetett át.


Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere nyitotta meg a második Városi Verébavató ünnepséget, amelyet a Diák-Polgármesteri Iroda, a Mustárház és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezett meg közösen a Váci Mihály Kulturális Központban. Az esemény jól illeszkedik Nyíregyháza Ifjúsági Koncepciójához, célja a közösségfejlesztés volt. A tavalyi első Városi Verébavató sikerére való tekintettel idén is megszervezték a rendezvényt.

 

Cél a hagyományteremtés

Nekünk az elejétől kezdve az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk és úgy néz ki, hogy ez sikerült is, hiszen nem titkolt célunk, hogy jövőre is meg akarjuk rendezni a Városi Verébavatót. Ha majd 5-6 év múlva visszatekintünk, akkor majd mosolygunk rajta, hogy mi ezen részt vettünk – mondta el Stekler Gergő diákpolgármester.

Nem csak a versenyen vettek részt a középiskolákból érkező kilencedikes diákok, hanem már az előkészületekben is nagy szerepet játszottak és segítségére voltak a végzősöknek.


A fiatalság engem meglepett, hogy ilyen számban csatlakoztak magához a program megszervezéséhez és ha körbenézünk a rendezvényen, látható, hogy a résztvevők is elég érdeklődőek voltak és elég aktívak . A szurkolás nagyon jó, a hangulat zseniális és a versenyzők is nagyon élvezik a feladatokat  mondta el Lukács Nándor, a Mustárház IITI egyik szervezője.

 

Izgalmas feladatok

A feladatok sokszínűek voltak, jól vették az akadályokat a verebek. Az iskoláknak egy két perces bemutatkozó produkcióval kellett készülniük, de volt kvíz, ének, és tánc verseny, tojás dobálás és számos izgalmas próbatétel. A szurkoló közönség és a résztvevő játékosok is nagyon jól szórakoztak.

Nagyon jó, mert az iskolák diákjai beszélgetnek egymással, nagyobb ismeretségretesznek szert, szóval nagyon tetszik – mondta el Nagy Enikő, a Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. osztályos tanulója.

A második Városi Verébavatót a Művészeti Szakgimnázium nyerte meg, második helyezett lett az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, harmadik pedig a Zrínyi Ilona Gimnázium. A nagy népszerűségre való tekintettel a rendezvényt jövőre is megszervezik előreláthatólag.

#kapcsolódó

Újabb falfestések

Újabb falfestések

Egyedi, a vásártér hangulatához illő művészi alkotások kerültek fel a Búza...