30 ÉVES A ZAY

30 ÉVES A ZAY

Idén jubilál a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium. A 30 éves intézmény jubileumi rendezvénysorozatot indít, amelyet a mai napon nyitottak meg ünnepélyes keretek között. A gálaműsorra november 30-án kerül sor.

Megnyitó ünnepséggel vette kezdetét a Zays Hét elnevezésű jubileumi rendezvény, amelyet az iskola 30. évfordulójának tiszteletére rendeznek. Az intézmény nagy múltra tekint vissza, képzési rendszere a társadalmi igények szerint formálódott és alakult az elmúlt évtizedek alatt. 1949. októberében a sátoraljaújhelyi Állami Ápolóképző Iskola 2. éves osztályát áthelyezték Nyíregyházára, ezzel kezdődött az egészségügyi szakképzés az iskola jogelődjében. Oklevelet először 1950. októberében állítottak ki. Csecsemő-és gyermekápoló, általános betegápoló, valamint asszisztens szakokon folyt képzés évtizedeken át. 1967-ben a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban indult az első egészségügyi szakközépiskolai osztály, majd 8 osztályban folyt a képzés. 1987-ben költözött be új épületébe, amelyben ma is folyik a tanítás. Az intézmény 12 egészségügyi tanulócsoportos szakközépiskolaként épült, 4 előadóval, 6 kórteremmel, a szükséges kiegészítő helyiséggel, aulával, nagy tornateremmel, 200 fős kollégiummal, 1200 adagos konyhával, 100 fős étteremmel, hőközponttal és szolgálati lakással.

Érdemes visszatekinteni

 

– Úgy gondolom, hogy nagyon fontos egy 30 éves jubileumnál, hogy végig gondoljuk az eltelt időt, visszagondoljunk arra, milyen eredményeket értünk el. Nagyon sokat számít az, hogy összejön az a közösség, aki ebben a munkában részt vett. Meghívtunk minden olyan embert, aki valamilyen módon részese volt az elmúlt 30 évnek és nagyon sokat számít, hogy ilyenkor meg tudjuk ünnepelni a sikereinket, az esetleges kudarcainkat és előre tudjunk gondolni a jövőre is – mondta el Kelemen Lászlóné, a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A jubileumi rendezvénysorozat november 13-tól december 7-ig tart, ez idő alatt lesznek előadások, kiállítások, lesz nyugdíjas találkozó, véradás, szűrű vizsgálatok, november 30-án pedig Gálaműsor. A programokra várnak mindenkit a szervezők, a belépés díjtalan.

#kapcsolódó

MINDENSZENTEK – TÖBB MINT SZÁZEZER SZÁL VIRÁG VÁRJA A VEVŐKET A BÚZA TÉREN

MINDENSZENTEK – TÖBB MINT SZÁZEZER...

40 őstermelő, több mint 100 ezer szál krizantémja várja a vásárlókat ezekben...

Megemlékezés az Aradi Vértanúkra

Megemlékezés az Aradi Vértanúkra

Október 5-én (pénteken) Nyíregyháza MJV Önkormányzata, a Nyíregyházi Evangélikus...