Újabb zrínyis programok

Újabb zrínyis programok

A 2017/18-as tanévben fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium különleges előadássorozattal várja az emlékezőket és az ünneplőket.

A Zrínyis Életpályák elnevezésű sorozatban 2017. november 22-én, szerdán, 9 óra 15 perctől vendégünk lesz Jakab Máté, a magyar női B33 kosárlabda válogatott másodedzője. A sportember előadása a gimnázium tornatermében lesz (4400. Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-37.)


Jakab Máté a MAFC kosárlabda csapatának vezetőedzője lett 2017 év elején. A fiatal sportember Nyíregyházán érettségizett iskolánkban. Nyíregyházán kosárlabdázott, majd hamar a pálya mellől kezdte el irányítani az együtteseket.  Szerettük volna az ő életútját mai diákjaink elé példakánt állítani, ezért is hívtuk meg az eseménysorozat egyik előadására. Jakab Máté „igazi kosaras család” tagja. Fiú-,és lánytestvére is ezt a csapatsportot űzi. 2017. nyarán a húszas évei közepén járó egykori zrínyis újabb feladatot kapott, a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK felkérte, legyen az új vezetőedző segítője. 


Jakab Máté mellett bemutatkozik diákjainknak egy másik egykori zrínyis, Nagy Zoltán, filmrendező is. Előadása 2017. november 22-én, szerdán, 12 órától lesz a gimnázium kis tormaterében. Nagy Zoltán az érettségit követően a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatója lett. Részt vett különböző kurzusokon, alkotásai sikeresen szerepeltek hazai és külföldi fesztiválokon. Nagy Zoltán MA-szakos végzős hallgatóként meghívást kapott a Pekingi Nemzetközi Diákfilm- fesztiválra, ahol Átváltozás című munkája egyedüli magyar műként szerepelt a 34 ország 78 filmjét bemutató programban.  

Az előadásokat kötetlen beszélgetés követi. 

#kapcsolódó

90 százalék kedvezmény iskolás csoportoknak

90 százalék kedvezmény iskolás csoportoknak

OperaKaland iskolás csoportoknak 90 százalékos vasúti kedvezménnyel

UTAZZ SZICÍLIÁBA A BENCS VILLÁVAL

UTAZZ SZICÍLIÁBA A BENCS VILLÁVAL

A nyíregyházi Bencs Villa következő programja.