Állásbörze és Innovációs Konferencia

Állásbörze és Innovációs Konferencia

A Szakképzés Európa Hete elnevezésű rendezvénysorozathoz csatlakozott a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Így az intézmény két programot is szervez jövő héten. November 22-én állásbörzére, november 25-én Innovatív Pedagógus Konferenciára várják az érdeklődőket.



A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a Szakképzés Európa Hete rendezvénysorozat keretében két eseményt is szervez. November 22-én kiállítás és állásbörze várja az érdeklődőket, november 25-én pedig a IV. Innovatív Pedagógus Konferenciát szervezik meg a Váci Mihály Kulturális Központban.


– A Szakképzés Európa Hete rendezvénysorozat keretében két rendezvényre hívnám fel a figyelmet, az egyik november 22-én a Szakképzési Centrum székhelyén Dugonics út 10-12-ben kerül megrendezésre. Ez egy állásbörze, ahol 50 kis és középvállalkozás, nagyvállalkozás együttműködésére várjuk állásbörzére óvodás kórtól felnőtt korig várunk minden érdeklődőt. A másik rendezvényünk a Váci Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, ez egy innovatív tanár konferencia, ahová várunk minden érdeklődőt –
 nyilatkozta Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

Állásbörze és kiállítás

 

Az állásbörzén a térség vállalatai jelennek meg és adnak tájékoztatást a diákoknak arról, hogy milyen lehetőségeik vannak tanulmányaik befejezését követően.

– A rendezvényhez egy konferencia is kapcsolódik. Ehhez kapcsolódóan már korábban kiírtunk pályázatokat, ilyen például a szakma szelfi. Ennek a keretében a diákjaink fényképezhetik le saját magukat munka közben, majd ezt a Facebookon megversenyeztetjük. A tavalyi évben nagyon sikeres volt, 25.000 embert értünk el a nyertes pályaművel – mondta el Pivonka Szilvia, az Európai Szakképzési Hét programkoordinátora.

 

Érdekes szemléltetés

 

A IV. Innovatív Pedagógus Konferencia szervezésének stafétabotját a Microsoft Innovatív Pedagógusai adják kézről kézre. A rendezvénysorozat első állomása Hatvan volt, majd Szeged és Miskolc következett, most pedig Nyíregyházán szervezik meg Zsigó Zsolt szakmai vezetésével. A konferencián lesznek workshopok és egyéb olyan bemutatók, amivel rávilágítanak arra, hogy a pedagógusok miként használhatják ki az új technológiákat.


– Az Európai Kódolás Hetén egy Kódvadászat nevű versennyel jelentek meg az olasz kollégák és ezt megcsináljuk most Nyíregyházán is a tanárok számára. Megmutatják a kollégák, hogy hogyan lehet egy ilyen kódvadászattal a gyerekek számára kicsit izgalmasabbá tenni a kódolást. Azt is érdekes látni, hogy egy szabaduló szobát egy tanár újragondolja pedagógus szemmel, akkor hogyan használható egy tanórai oktatás során ez a fajta nem formális tanulási környezet – tette hozzá Zsigó Zsolt, a Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégium tanára.

Eddig több mint száz jelentkezés érkezett az eseményre az ország különböző pontjairól, de a határon túlról, Beregszászról is jönnek résztvevők.

#kapcsolódó

Emlékezzünk meg együtt!

Emlékezzünk meg együtt!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata , az Evangélikus Kossuth Lajos...