ÁLLÁSBÖRZE ÉS KIÁLLÍTÁS

ÁLLÁSBÖRZE ÉS KIÁLLÍTÁS

Az Európai Bizottság által megszervezett európai szakképzési héthez csatlakozott a Nyíregyházi Szakképzési Centrum is. Ennek alkalmából állásbörzét tartottak a diákoknak és megválasztották a szakképzés nagyköveteit.




Nyíregyházi kis és nagyvállalatok kínáltak álláslehetőségeket a Nyíregyházi Szakképzési Centrum által szervezett állásbörzén. Emellett az intézményhez tartozó iskolák is bemutatkoztak azoknak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, akik most fognak végezni az általános iskolákban.

 

Cél a szakmák megkedveltetése


– Célunk az, hogy népszerűsítsük a szakképzést, segítsünk a pályaválasztás és pályamódosítás előtt álló fiataloknak vagy felnőtteknek abban, hogy megtalálják azt a szakmát, amelyben valóban jól érzik magukat, amelyet szeretettel végeznek és ugyanakkor szüksége van ennek a térségnek erre a munkaerőre. A másik célunk az, hogy erősítsük azt az együttgondolkodást, amely kialakult az elmúlt években az iskolák, a gazdálkodó szervezetek között és azt a célt szolgálják, hogy minél nagyobb létszámban képezzünk szakembereket – mondta el Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.


A Nyíregyházi Szakképzési Centrum szervezte a legtöbb rendezvényt

 

A szakképzési hét szeptembertől decemberig tart, így nem ez az egyetlen ehhez kapcsolódó rendezvénye a Nyíregyházi Szakképzési Centrumnak. Eddig tíz eseményt akkreditáltak, ezek között szerepelt nyílt nap, kiállítás, szakmai bemutatójáték, verseny és konferencia.

 

Az európai szakképzési hét eseményeibe országosan is az egyik legtöbb rendezvénnyel bekapcsolódó centrum a nyíregyházi. A város szempontjából is fontos rendezvény volt a kiállítás és állásbörze, kiemelt jelentőségű a szakemberek képzése az új befektetők miatt.

 

A városnak is fontos az együttműködés

 

– Nagyon fontos a városnak, hiszen épül szépül a város, igyekszünk olyan gazdasági klímát teremteni, hogy a befektetőket vonzzuk. Folyamatosan teremtődnek a munkahelyek, ehhez pedig megfelelő szakember szükséges. Ebben mi nagyon elkötelezett támogatói vagyunk a Szakképzési Centrumnak, az állami hivataloknak, a szülőknek és a szakképzési intézményeknek, hogy együtt fejlesszük az ágazatot – mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A rendezvényre már óvodás kórtól várták az érdeklődőket a szervezők, több százan érkeztek az eseményre, amit hasznosnak találtak a résztvevők.

 

Átadták a szakképzés nagykövete díjat

 

– Szerintem nagyon jók ezek a rendezvények, mivel minden diák tisztában lehet azzal, hogy Nyíregyházán milyen cégek találhatóak és ha információra van szükségük, akkor hová tudnak fordulni – mondta el Dobrai Alexandra, diák. 


Az állásbörzét követően konferencia keretei között adták át a szakképzés nagykövetei díjat.

 

Ezt az elismerést olyan diákok vehették át, akik a Szakképzési Centrum diákjai voltak, sikeresek és kiemelkedő életpályát jártak be, így az ifjúság példaképei lehetnek.

#kapcsolódó

Elfogadta a védekezésről szóló törvényt a parlament

Elfogadta a védekezésről szóló törvényt...

Elfogadta a védekezésről szóló törvényt a parlament

Milyen a diákmunka Nyíregyházán?

Milyen a diákmunka Nyíregyházán?

A nyári diákmunka alkalmával a fiatalok kicsit betekinthetnek a munka világába....